Skip Navigation Links

“Hayata Tutunma İstekleri” konulu seminer verildi

İskenderun’da “Hayata Tutunma İstekleri” konulu seminer verildi.

Yaşam   A+a-


CEZAEVİ SEMİNER 8GUN HABER ile 8gunhaber
“Hayata Tutunma İstekleri” konulu seminer verildi
 
  İskenderun’da “Hayata Tutunma İstekleri” konulu seminer verildi.
İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tarafından, İskenderun Adliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşmacı olarak katılan Psikolog Fadime Yenikale, hükümlü ve tutukluların yüksek intihar riski oluşturan bir grup olduğunu belirtti.
Yenikale, tamamlanmış her bir intihar girişiminin beraberinde daha fazla intihar girişimini getirebileceğini belirterek,”Ceza infaz kurumları ve tutuk evlerinde kalanların topluma göre daha yüksek intihar riski bulunmaktadır. Tutukluların topluma göre intihar riski on kat, hükümlülerin ise üç kat daha fazladır. Erkekler kadınlara göre daha çok yüksek intihar riski olan gruplar içerisindedir.” dedi.

 
 
  Yenikale,” 15-24 yaş grubunda ya da 45 yaşın üzerinde olmak. Erkek olmak. Psikiyatrik bir bozukluğu olmak. Fiziksel rahatsızlığı olmak, daha önce intihar girişiminde bulunmuş olmak. Ailede daha önce intihar vakaları, alkolozim veya diğer psikiyatrik hastalıkların olup olmadığı, boşanmış, dul ya da bekâr olmak ve maddi problemler başlıca intihar riski bulunduran risk grupları içerisinde yer alır” şeklinde konuştu.
 
  Hükümlü ve tutukların hayata tutunmaları için cezaevinde sürekli çeşitli eğitimlerin verdiğini belirten Yenikale şunları söyledi:
  “Kurum olarak cezaevinde kalan mahkûmlara çeşitli meslek ve el işi konularında kurslar veriliyor.
 Kurs sonunda mahkûmlar birçok dalda meslek öğrenmiş oluyorlar. Mahkumlar bu şekilde edindikleri meslek sayesinde tahliyelerin ardından edindikleri bu meslekler vasıtası ile geçimlerini sağlayabilecek duruma geliyorlar. Bizlerde gerekli görüldüğü takdirde zaman zaman psikolojik destekler veriyoruz. Ayrıca cezaevi personeline hizmet içi eğitim kursları açarak, daha verimli, kendine güvenen ve ne yaptığını bilen memur profilini oluşturuluyor”
Düzenlenen seminere İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu,idare amirleri ve ceza infaz koruma personeli katıldı.
 
 
 

 “Hayata Tutunma İstekleri” konulu seminer  verildi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet