Skip Navigation Links

İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu başladı

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek,sanata ve sanatçıya her zaman büyük destek verdiklerini belirtti.

Kültür Sanat   A+a-


HEYKEL SEMPOZYUMU 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
 
  İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu düzenlenen açılış töreni ile başladı.
 
  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Herkes cumhurbaşkanı olabilir ama sanatçı olamaz’ sözünü anımsatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi sanatsız kalan toplumun can damarlarından biri kopmuş demektir. Dünya küreselleşti. Küreselleşen dünyada, çağdaş bir toplum olarak yer alabilmek ancak bilime ve sanata önem vermekle mümkündür. Bilime katkı veren toplumlar daha önde yer alıyor, daha saygın oluyor. İskenderun güzel coğrafyaya, stratejik konuma ve entelektüel halka sahip. Bu heykel sempozyumuyla güzel İskenderun’umuzu, hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtmış olacağız.”dedi.
 
 
 

  Civelek, “ İskenderun’da ilk kez gerçekleştirilen İskenderun Uluslararası Heykel Sempozyumuna 5'i yabancı 6'sı Türk 11 akademisyen sanatçı katılıyor. Yapılacak olan 11 heykel, İskenderun'a miras kalacak. Heykeltıraşlar İskenderun dokusuna uygun heykeller yapacak.”diye konuştu.
 
  Sanatçılar adına bir konuşma yapan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Nesrin Karacan ise, heykel sempozyumunu açık havada yapma sebeplerinin halkla bütünleşme isteğinden kaynaklandığına dikkat çekti. Karacan, İskenderun halkının yapılan eserleri başından sonuna takip edebilecekleri bir açık hava ortamında çalıştıklarını ve yapılacak 11 eserin ilçenin değişik yerlerine konulacağını aktardı.
 
  Açılış törenine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Dz.Kur.Alb.Ferhat Dağlarlıoğlu, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Prof.Dr.İskender Sayek, işadamları, sanatçılar ve konuklar katıldı.
 

İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu başladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet