Skip Navigation Links

MKÜ’nün Ev Sahipliğinde KAYSEM-8 Kamu Yönetimi Sempozyumu

2007’de başlatılan Kamu Yönetimi Sempozyumu, her yıl bir üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünce düzenlenen bilimsel etkinliktir.

Eğitim   A+a-

  MKÜ’nün Ev Sahipliğinde KAYSEM-8 Kamu Yönetimi Sempozyumu
 
 2007’de başlatılan ve geleneksel hale gelen Kamu Yönetimi Sempozyumu, her yıl bir üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünce düzenlenen önemli bir bilimsel etkinliktir. KAYSEM-8 olarak adlandırılan Sekizinci Kamu Yönetimi Sempozyumu ise Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nce düzenlenecektir
 
“Kuramdan Uygulamaya Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar” ana temasını işleyen bu sempozyumda, yerel yönetimlere ilişkin birçok konunun tartışılması, özellikle son düzenlemeleri dikkate alarak yapılan yeniden düzenleme çalışmalarını ele alınacak.
 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Bulut, “Ülkemize ve Hatay’a önemli katkı ve kazanımlar sağlayacağını düşündüğümüz Kamu Yönetimi Sempozyumunun (KAYSEM) ilimizde yapılıyor olması büyük bir avantajdır. Çünkü sadece Kamu Yönetimi alanında değil tüm akademik camia içerisinde Türkiye’nin en önemli sempozyumlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan KAYSEM-8, yerel yönetim alanında hem uygulayıcıları hem de akademisyenleri bir araya getirmesi açısında ayrıca önem arz etmektedir.” dedi.
 
KAYSEM’in genel tarihsel sürecine göz attığımızda sürecin 2007’de başladığı ve sırasıyla "Kentsel Alan Yönetimi", “ Küresel Esintiler ve Yerel Etkiler” , “Planlama ve Bölgesel Kalkınma: Deneyimler ve Yeni Arayışlar” “Türk Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunları”, “Demokratikleşme ve Kamu Yönetimi” “Yerel-Bölgesel Kalkınma” ana temaları işlenmiştir. Mustafa Kemal Üniversitesi Kamu Yönetim Bölümü’nce düzenlenen KAYSEM-8 ise “Kuramdan Uygulamaya Yerel Yönetimler Ve Kentsel Politikalar” ana temasını işleyecek. 11-12 Mayıs 2013 tarihinde Ottoman Palace Oteli’nde gerçekleşecek olan sempozyuma ilişkin hazırlıklar devam ediyor.
 
 Türkiye’nin her yerinden birçok belediye başkanı ve akademisyenin katılacağı bu organizasyonda konularında uzman ve konuyla doğrudan ilgili yaklaşık 300 davetlinin katılması bekleniyor. Ekim ayından beri sempozyumla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildiren Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Bulut, “Kamu Yönetimi Bölümü olarak Sempozyumun takvimini yayınladığımız Kasım ayı itibariyle sıkı bir çalışma içerisine girerek bu faaliyetin en iyi ve en faydalı bir şekilde gerçekleşmesi konusunda büyük hassasiyet göstermeye çalışıyoruz. Çalışma takvimi dikkate alınarak yapılması gereken her iş ve süreç hassasiyetle takip edilmektedir. KAYSEM-8’in ilanı ile başlayan bildiri gönderme sürecinde, Türkiye’den ve yurt dışından 55 üniversite, 15 farklı devlet kuruluşu, Polis Akademisi ve Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü gibi bilim üreten merkezlerden bilim insanlarınca 194 adet bildiri özeti gönderilmiştir. Bu bilim insanlarından 40’ı Profesör, 120’si Doçent ve yardımcı Doçent, 50’si Araştırma ve Öğretim Görevlisi, 15’i Doktor ve Yüksek Lisans,10’u ise mülki idare amiri ve uzman konumundadır. Sempozyumun başlangıç tarihi 11 Mayıs olup ilk gün sabah açılış konuşmalarından sonra “Yerel Yönetimlerin Temel Sorunları Ve Büyük Şehir Yönetimine Geçiş Nedenleri” başlıklı bir oturum gerçekleştirilecektir. Daha sonra sempozyum program kapsamında 3 farklı salonda çeşitli konu başlıklarında oturumlar yapılacaktır. Sempozyumun birinci sunumlardan sonra akşam 17:30’da bir şehir turu yapılacak ve akşamı (11 Mayıs 2013) Sempozyumun düzenlendiği otelde Gala Gecesi yapılacaktır. Sempozyumun ikici günü ise sabah ve öğleden sonra oturumlar devam edecek ve sonrası genel bir değerlendirme yapılacaktır. Sempozyum programı ve oturum başlıkları sempozyum öncesi http://kaysem2013.mku.edu.tr/ web sayfasından duyurulmuştur” ifadelerine yer verdi.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet