Skip Navigation Links

CHP Teşkilatı Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

Chp teşkilatı Yenişehir, Hürriyet , Pirireis ve Süleymaniye mahalle muhtarlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Gündem   A+a-


CHP İSKENDERUN İLÇE TEŞKİLATI MAHALLE MUHTARLARI ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR.
 
 Chp İskenderun ilçe Başkanı Süleyman UYAR ve ilçe yöneticileri Yenişehir, Hürriyet , Pirireis ve Süleymaniye mahalle muhtarlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Muhtarlar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kentte yaşayan insanların sorunlarını dile getirdiği ilk kişi muhtarlardır bu vesile ile muhtarların sorunlarının çözülmesinde sizlerin desteğinizede ihtiyacımız var ortak paydamız huzur içinde hizmetin üst seviyeye ulaştığı hiçbir vatandaşımızın sorununun olmadığı bir kentte yaşamaktır diyerek Süleyman Uyar ve CHP ilçe teşkilatına çalışmalarında başarılar dilediler.
 Chp ilçe başkanı Süleyman UYAR’da mahalle muhtarları vatandaşımızın sorununu ilk aktardığı mercidir. Muhtarlık zor ve meşakkatli bir görev olmakla beraber ağır sorumluluk ve hassasiyet gerektiren bir makamdır. Demokrasinin en saf, en temiz, en güzel tecelli ettiği seçimler muhtarlık seçimleridir. Siyasi partiler muhtar adayı göstermezler. Muhtar, vatandaşın karşısına çıkar oy ister. Vatandaş doğrudan muhtarını kendisi seçer. Türkiye'de seçimle gelip vatandaşın en rahat ulaştığı kişi muhtardır. O zaman bu muhtara niye hak ettiği temsil görevi verilmiyor. Kendi mahallesiyle ilgili bir olay, belediye meclisinde görüşülürken niye muhtarın söz ve kararda onayı olmasın? Mahalleyle ilgili karar alacaksınız, mahalle muhtarının haberi olmayacak. Seçimle geldiyse o mahallenin sorumlusudur.
 
 Onada temsil yetkisi verilmesi gerekmektedir dedi. Ayrıca Muhtarlık ödeneğinin 428 lira olduğunu hatırlatan Uyar ; 428 lira maaş vereceksin kira, kırtasiye, elektrik,telefon, internet sekreter giderlerini muhtar karşılayacak ve üstüne en düşük her ay 320 lira sosyal güvenlik primi ödeyecek. Sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi ayrıca maaşlarının nefes alacak bir seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Bu Muhtarlara lütuf ve özel ayrıcalık değil, mahalleninin sorununu ilettiği ilk merciye verilmesi gerekendir. Bu Türkiye'nin ayıbı değil, demokrasinin ayıbıdır. Ayrıca muhtarlarımıza bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum her zaman kendilerinin yanındayız dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet