Skip Navigation Links

Kasım Meclisi Ters Köşe

İskenderun Belediye Meclisi 'nin Kasım ayı oturumunun gergin ve tartışmalı geçeceği beklentisi nedeniyle teyakkuzda olan İskenderun basını, oturuma bü

Gündem   A+a-

Kasım Meclisi Ters Köşe
İskenderun Belediye Meclisi ‘nin Kasım ayı oturumunun gergin ve tartışmalı geçeceği beklentisi nedeniyle teyakkuzda olan İskenderun basını, oturuma büyük ilgi gösterirken, sergilenen tablo karşısında tam bir şaşkınlık içinde konuşmaları izledi.
Uydudan yayın yapan HRT Akdeniz TV’de Gazeteci Neşet Alkan’ın programında zehir zemberek sözleriyle İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i eleştiren CHP’li Meclis Üyesi Avukat Bülent Akbay’ın gazete manşetlerine yansıyan haberleri nedeniyle oldukça gergin ve tartışmalı geçmesi beklenen meclis oturumu, tüm gazetecileri ters köşeye yatırdı.
Meclis oturumunda gündem dışı konuşmalara; Başkan Civelek’in içme suyu ihalesinin yapılacağı ve 2013 yılında çeşmede su içilebileceği müjdesi, 1/25000’lik plan onaylanmadan gerekli tedbirlerin alınması yönündeki AK Partili Doğan Erten’in konuşması, MHP’li Garip Şandır’ın uzun yıllardır kent merkezinde atıl durumda çirkin bir görüntü sergileyen Büyük Çarşı İşhanı’nın yıkılması veya ekonomiye yeniden kazandırılması görüşü ile Prime Mall AVM çevresinde yapılan düzenlemeler, AK Parti’li İbrahim Yaran’ın Temizlik İşleri’nde çalışan işçilerin tatilsiz ve mesai ücreti olmadan çalıştırıldıkları iddiası gündeme damgasını vurdu.
Tam bir uyum ve centilmenlik yarışı içinde geçen meclis oturumunda muhalefet partilerinden gelen soru ve önerilere Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de olumlu bakarken, meclis oturumuna 1/25000’lik plan onaylanmadan harekete geçilmesi ve İskenderun Belediyesi’nin isteğine uygun bir plan çıkmasının sağlanması önerisi AK Parti’li Meclis Üyesi Doğan Erten tarafından getirildi.
İl Genel Meclisi’nde onaylanması halinde İskenderun’daki ticari ve sosyal gelişime uygun bir plan çıkmaması halinde ciddi sıkıntıların baş göstereceği düşüncesi üzerine planı hazırlayan şirketten bilgi alınması yönünde olumlu bir karar çıktı.
Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, limanın özelleştirilmesi sonrası gelişmelere uygun altyapı çalışmaları içinde bulunduklarına dikkat çekerek, güçlü ve hareketli bir üst yapıyı kaldıracak bir sağlam alt yapı oluşması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet