Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Acil Tıp Teknisyenleri Hakettikleri Değeri Görmeli

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün,Tuğba Özlen’in hayatını kaybetmesi üzerine bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Sağlık   A+a-

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, geçtiğimiz Cumartesi günü Balıkesir'de meydana gelen trafik kazasında yaralı taşırken bir kamyonla çarpışan 112 ambulansının şoförü olan Acil Tıp Teknisyeni Tuğba Özlen’in hayatını kaybetmesi üzerine bir başsağlığı mesajı yayımladı.
 
ATT görevlisi Tuğba Özlen'in kaza sırasında kopan kolunun ameliyatla kesilerek yoğun bakıma alınması ve daha fazla direnemeyerek yaşamını yitirmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, tüm fedakar sağlık çalışanları adına Tuba Özlen’in ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
 
Erözgün, insan hayatını kurtarmaya çalışırken hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahale etmeye giderken yaşanan kazalar nedeniyle yaralanan ve hatta hayatını kaybeden 112 acil servislerinde çalışan ATT’lerin riskli birim statüsüne alınması gerektiğine dikkat çekti.
 
İnsan hayatı ile ilgili müdahalelerde önemli bir görev üstlenen ATT’lerin mesleki sorunlar ve yetersiz çalışma koşulları nedeniyle zor durumda kaldıklarını dile getiren Erözgün, ATT’lerin sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
 
ATT’lerin mesleki kariyerlerinin sadece ön lisansla sınırlandırılmasına da değinen Erözgün, “ATT’lerin mesleki anlamda kendilerini daha çok geliştirebilmesi için lisans ve yüksek lisans bölümlerinin de hayata geçirilmesi şart. Bakan Müezzinoğlu’ndan zor ve riskli şartlar altında görevlerini yerine getiren ATT’lerin hakettikleri değeri görmelerini, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve mesai sürelerinin daha verimli hale getirilmesi için çalışma başlatmasını istiyoruz.” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar