Skip Navigation Links

‘İki nesil bir arada bağlama konseri’ düzenlendi

İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkatevi’nde ‘İki nesil bir arada bağlama konseri’ düzenlendi.

Magazin   A+a-


YAŞLILAR ŞEFKAT EVİ KONSER 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkatevi’nde ‘İki nesil bir arada bağlama konseri’ düzenlendi
Çocuk müzisyenler Başkan’la birlikte 23 Nisan Pastası kesti
 
 
İskenderun Belediyesi Yaşlılar Şefkatevi’nde, ‘İki nesil bir arada bağlama konseri’ düzenlendi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in de katıldığı konserde, müzik eğitmeni Zeki Altıparmakoğlu ve öğrencileri, bağlama konseri verdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, çocuk müzisyenler, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve katılımcılarla birlikte pasta kesti.
Müzik eğitmeni Zeki Altıparmakoğlu'nun öğrencileriyle birlikte verdiği bağlama konseri, beğeniyle dinlendi.
 
 Konserde yaptığı konuşmasında, bağlama konserinde türkü söyleyen öğrencisi Elif Ercan’ın, müzik öğretmenliği sınavına gireceğini belirten müzik eğitmeni Zeki Altıparmakoğlu, bağlama konseri veren öğrencilerin üç yılda bugünkü duruma geldiğini söyledi.
 
 Müzik eğitmeni Zeki Altıparmakoğlu, “Üç yıl kolay değil. Bir zeytin ağacı, bir portakal ağacı gibi düşünün. Portakal ağacı üç yıldan önce meyve vermez. Bunlar da ekildi, biçildi bu hale geldi, üç yıl sonra meyve verdiler” dedi.

 
 
 Amacının cumhuriyet çocuklarına kültürümüzü yaşatmak olduğunu vurgulayan müzik eğitmeni Zeki Altıparmakoğlu, “Bizden sonra da kültürümüz sürsün istedim. İnsanın kendi yeteneğini, bilgi ve becerisiyle gelecek nesillere aktarması lazım. Tek hedefim budur. Benim eserim bunlar olacak. Bunlar üç yılın emeğidir” diye konuştu.
 Sözlerine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak başlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, farklı dili konuşan insanları bir araya getiren müziğin evrensel olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dünyada evrensel tek dil müziktir. Müzik genç ve yaşlımızın ortak dili. Nesiller arasında kuşak farkı da oluyor. Gençler ve yaşlı nesil birbirini anlamıyor. Kültür farkı olmaya başladı. Müzik ortak kültürümüzü de tazeliyor. Burada bir güneyden bir kuzeyden türküler söylendi. Türkiye’yi dolaştırdınız bize. Yasalar değişiyor, anayasa değişiyor ama kültür değişirse yozlaşır. Kültürümüz yozlaşınca artık toplumda dikiş tutmaz. Kültürümüzü yaşatan müziktir” dedi.
Çocuklara bağlama eğitimi veren müzik eğitmeni Zeki Altıparmakoğlu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bir ülkenin en önemli unsurunun insan olduğunu söyledi.
Ülkelerin ve insanların gelişiminde en önemli faktörün sanat olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Müzik insanların birbirini anlamasına yardımcı oluyor. Nesiller arasında kopukluğu gideriyor. Kültürümüzü gelecek nesillere taşımamıza katkı sağlıyor. Enstrüman çalmak bir meslek kadar, bir lisan kadar önemlidir” şeklinde konuştu.
 
 Yaşları 8-10 arasında değişen çocuk müzisyenlerin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kitap hediye etti.
 
 Çocuk müzisyenler, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Yaşlılar Şefkatevi katılımcılarıyla bir araya geldiği konserde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla pasta kesti.
 

‘İki nesil bir arada bağlama konseri’ düzenlendi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet