Skip Navigation Links

Din Adamlarından Haber Alınamıyor!

İskenderun Ortodoks kilisesi papazı Dimitri Yıldırım, Metropolitan Paul Rami Yazıcı’dan haber alamadıklarını belirtti.

Gündem   A+a-


din adamları 8. gün haber ile 8gunhaber
DİN ADAMLARINDAN HABER ALINAMIYOR
 
 İskenderun Ortodoks kilisesi papazı Dimitri Yıldırım, Metropolitan Paul Rami Yazıcı’dan haber alamadıklarını belirtti.
 
 Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, İskenderun’da Pazar günü ayine katılıp Suriye üzerinde Lübnan’a giderken kaçırıldığı iddiasını basından takip ettiklerini söyledi.
 
 Yıldırım, Metropolitan Başepiskopos Yazıcı’nın yılda 3-4 defa Hatay’a geldiğini belirterek,”En son Mersin ve Hatay’da bulunan bazı kiliselerde ayine katıldı. Daha sonra Lübnan’a gitmek üzere yola çıktı. Oradaki yaşanan sıkıntıdan dolayı Halep’ten geri dönmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz Pazar günü saat 09.00’da bizim kilisede ayine katıldı.”dedi.

 
 
 Yıldırım,”Kendisi ile beraber ayini yaptık. Saat 15:30’da Lübnan’a gitmek üzere Antakya merkeze gitti. Daha sonra yanında bulunan Suriye Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Mor Grigorıyos Yuhanun İbrahim ile birlikte kaçırıldığını duyduk. Şam’daki bulunan Ortodoks patrikanesi serbest bırakıldığına dair kesin bir bilgi yok.Savaş ortamı olduğu için kimse ile telefonla görüşemiyoruz.Şuan akibetleri hakkında kesin bir bilgi yok bize ulaşan”diye konuştu.
 
 Konuyu Hatay valiliğine ilettiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
 
 “Din adamları hiçbir zaman savaş istemez. Barıştan yanadırlar. Kilisemizde yapılan ayinde de Dünya barışı, huzuru için dualar ettik. Din adamları insanların ölmesini istemez. Umarım başlarına kötü bir iş gelmemiştir. Bulunmaları için dua ediyoruz. Hatay bulunan dini temsilcilerimiz durumu yetkililere iletti. Şuan nerdeler, başlarına ne iş geldi kesin bir bilgi yok şuanda”
 

Din Adamlarından Haber Alınamıyor! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet