Skip Navigation Links

Akil İnsanlar İskenderun'da

Akil insanlar heyetinin İskenderun ziyaretleri protesto gösterilerine sahne oldu.

Gündem   A+a-


AKİL İNSANLAR İSKENDERUN'DA 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
 Akil insanlar heyetinin İskenderun ziyaretleri protesto gösterilerine sahne olurken heyet tepkiler üzerine basın mensuplarının toplantının bir bölümünü takip etmelerine izin verdi.
 
 Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Akil insanlar heyeti İskenderun’da protesto gösterileriyle karşılandı. Toplantının yapılacağı sahil bandındaki yelken kulübüne ellerinde Türk bayrakları ile yürümek isteyen gurubu polis yakın takibe alarak kurduğu barikatla toplantı alanına 500 metre mesafede durdurdu. Heyete tepki gösteren İskenderunlular kendilerinin de toplantıya katılmak istediklerini ama engellendiklerini belirterek heyetin varlığına ve çözüm sürecine tepki gösterdiler.

 
 Gösteriler devam ederken Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Başkan Vekili Lale Mansur, Sekreter Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ile Hüseyin Yayman toplantının yapılacağı yelken kulübüne geniş güvenlik önlemleri altında girdiler. Toplantıyı takip eden basın mensuplarının içeri alınmamalarına tepki göstermeleri sonucu heyet toplantının bir bölümünde gazetecilerin bulunmasına izin verdi. Gerek sosyal medyada gerekse basında çıkan haberlerde kendilerine hakaretler yapıldığını belirten gurup başkanvekili Lale Mansuroğlu beş kuruş para almadıklarını belirterek yanlış anlaşılmaların düzeltilmesini istedi.
 
 KADİR İNANIR: HİÇ KİMSE BENİ ZORLA BİR SİYASİ OLUŞUMDA TUTAMAZ BUNA İZİN VERMEM
 
 Akil İnsanlar Heyeti üyesi sinema sanatçısı Kadir İnanır yaptığı konuşmada heyette bulunmamasının tamamen kendi özgür iradesi olduğunu belirterek “Yıllardan beri tanıdığınız ben asla bir siyasi organizasyonunun içinde olmadım. Kimse bana siyasi söylemini söyletemez. Bu olay bana teklif edildiğinde bu çalışma içerisinde özgür olacağımın garantisini aldım. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük belanın çözümü için benim gibi toplumsal duyarlılığı olan bir sanatçının bir kenara çekilip banane kardeşim bu ülkeye ne olursa olsun karekterini kendime yakıştıramazdım. Sağlık problemlerime rağmen bu sorunun çözümü için sizlerin karşısına çıktım. Biz sizleri dinleyip rapor hazırlayacağız burada sizi ikna etmeye çalışmak gibi bir amacımız yoktur. İskenderun halkının ne düşündüğünü öğrenmek için buradayız” dedi.

 
 Toplantıda heyet üyelerinin selamlama konuşmasının ardından basın dışarı çıkartılırken Pınarbaşı mahallesi muhtarı Fuat Gezgin heyete tepki göstererek “heyet üyelerinin hükümetin memurları gibi olmamaları gerektiğini bilim insanları ve akedemisyenlerden seçilmeleri gerektiğini söyledi. Toplantı kanaat önderlerinin sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve iş adamlarının da yer aldığı 120 kişinin katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.
 
 

Akil İnsanlar İskenderun'da videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet