Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'da 'İstihdam Şampiyonları' Ödüllerini Aldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Hatay İl Müdürlüğü'nün tarafından düzenlenen 'Hatay İstihdam Şampiyonları' ödül töreninde 2012 yılında en çok istihdam sağla

Gündem   A+a-


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Hatay İl Müdürlüğü'nün tarafından düzenlenen 'Hatay İstihdam Şampiyonları' ödül töreninde 2012 yılında en çok istihdam sağlayan 26 firma ile istihdama özel katkı sunanlara ödül verildi.
 
Törene; Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve Hatay İşkur İl Müdürü Ahmet Bulanık katıldı.
 


İŞKUR İl Müdürü Ahmet Bulanık, Hatay'da ekonomik ve toplumsal kalkınmaya iyileştirici katkılar sunabilmek amacıyla Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in teşvikleriyle sanayiciden eğitimciye, sivil toplum örgütlerinden basım ve yayın kuruluşlarına kadar bütün paydaşlarla etkin bir iş birliği yürütmekte olduklarını söyledi.

Bu ödül töreniyle Hatay'da istihdama katkı yapan kurum ve kuruluşlarla firmalara 'arkanızdayız' mesajı vermeyi amaçladıklarını kaydeden Bulanık, bu yıl ödül almaya hak kazanan tüm işverenlere teşekkür etti.

Ülkemizde olduğu gibi dünyanın da en önemli sorununun istihdam olduğunu söyleyen Hataylı işadamı Ali Kavak: "Atalarımız Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin' derler. Açlıkla kimseyi terbiye edemezsiniz. İşverenlerin insanları aç bırakarak terbiye etme şansı yok. Aksine bu insanlara AŞ ve iş vererek terbiye edebilir ve onların topluma faydalı olmalarını sağlayabiliriz. İnsanları aç bırakmayarak onlara AŞ ve iş vererek hem terörü hem de tüm olumsuzlukları bitirebiliriz" dedi.

İşsizliğin azlığı, bütün toplumların arzu ettiği ve mutlaka ulaşılması gereken bir sonuç olduğunu belirten MKÜ Rektörü Güder ise, "Rekabetçi, çağın beklenti ve gereksinimlerine uyum sağlayan ülkenin ulusal kimliğine uygun müreffeh bir toplum için ideal bireylerin nitelik ve nicelik bakımından gerekli donanıma sahip olabilmeleri adına tüm olanaklardan başarıyla değerlendirilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Türkiyenin dış borcunun bittiğini ayrıca IMF'ye borç verebildiklerini dile getirerek, bunun Türkiye Cumhuriyeti'nin tek başına başarılı olmadığını bunun içinde vizyon sahibi iş adamlarının yaptığı ihracat ve ithalat gelirlerinin önemli bir payı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünya ekonomisi ile entegre olduğunu belirten Vali Lekesiz: "Bütün kurumlarımızın ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek amacıyla randevu defterlerine boş bir dakika bırakmayarak çalışıyorlar. 2009 yılında Hatay'ın işsizlik oranı yüzde 14 iken bu oran şimdilerde yüzde 9,8'e geriledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıllarda geleneksel tarım toplumunun hakim olduğu bir dönemde nüfusun yaklaşık yüzde 85'ine yakını kırsalda yaşarken yüzde 15'i de kent merkezlerinde yaşıyordu. Kırsalda yaşayan halkın tamamı tarımla uğraşıyordu. Modernleşme süreci içerisinde bu durum tam tersi olarak nüfusun yüzde 80 kentlerde yaşarken yüzde 20 de kırsal alanda yaşıyor. Bu durum kent lehine ekonomik olarak daha değişecektir. Önümüzdeki 30 yıl içerisinde kırsal alanda yaşayan nüfus yüzde 10'a kadar düşecektir. Bununla beraber daha fazla ürün üretip ülkenin refah düzeyini daha fazla artırabilmemiz için hep beraber omuz omuza çalışmalıyız" diye konuştu. Hatay'ın kendisini birçok alanda geliştirdiğini aktaran Vali Lekesiz; "Şubat ve Mart aylarında ihracatını en çok artıran iller arasında Hatay birinci sırada yer alıyor. Özel sektörümüze ilimiz açısından daha fazla istihdam oluşturulabilmesi, devletin sürekli ve asli hizmetlerinin kesintisiz olarak bugün olduğundan daha iyi standartlarda verilebilmesi için ihtiyacı olan verginin verilmesi gibi pek çok sebeplerle iş dünyamızın değerli temsilcileri var güçleri ile çalışıyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay'da faaliyet gösteren ve en fazla istihdam sağlayan firmalara Hatay Valisi Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Savaş ve Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan tarafından ödülleri verildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş