Skip Navigation Links

Civelek Sakarya Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Sakarya Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı

Gündem   A+a-

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Sakarya Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı
 
 İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanlığınca, Sakarya Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
 
 Toplantıda, çalışmalara değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkla sohbet etti.
Hafta sonu düzenlenen toplantıya, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
 Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’ın açılış konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konuşma yaptı.
 
 Konuşmasına, dört yılda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek başlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkın gerçek ihtiyaçlarına yönelik işler yaptık. Dört yıl boşa geçmedi” dedi.
 Çalışmalara önem arz eden sorunlarla başlandığını, İskenderun’da birinci derecede su sorunu olduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ”Eski şebekeden dolayı yüzde 72 civarında su kaybımız vardı. Kuyulardan su çekmek için Belediyenin ödediği elektrik faturası her ay 400 bin lira civarındaydı. Vatandaş her ay ortalama 2.5 milyon lira civarında damacana suya para ödüyor. Ayrıca belediyeye su parası ödüyor. Suyun depoya çıkması için motor takıyor, motor için elektrik parası, motor yandı, motor tamir parası ödüyor. Yeni sistemle su kuyusundan para çekmek için ödediğimiz elektrik faturası 400 bin liradan 100 bin liraya düşecek. Vatandaş damacana suya, motora, depoya su çıkması için enerjiye para ödemeyecek. Musluktan akan suyu içecek” diye konuştu.
 
 Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bir soru üzerine, “Aslantaş’tan musluğa kadar gelen suya İskenderun Belediyesi taksitler halinde de olsa 130 milyon lira ödeyecek. Sadece İskenderun’un içmesuyu şebeke değişimi için 34 milyon lira ödüyoruz. Su bağlanan evlere bağlantı ücreti 24 aylık eşit taksitler halinde ayda yaklaşık 20 lira ödenecek. Ama bu su içilecek ve kullanılabilecek. Yeni içmesuyu şebeke döşemesi ile de su kayıp ve kaçakları da ortadan kalkmış olacaktır” şeklinde konuştu.
Dünyanın önünde en önemli sorunun küresel iklim değişikliği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmalarda bunun göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.
 
 35 yıldır vahşi depolamayla biriken çöp sorununun çözüldüğünü, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinin faaliyetini büyük ölçüde sürdürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kentimizde 2006 yılında sel felaketi yaşandığını anımsatarak, “Buna karşı önlemler aldık. Çok büyük drenaj kanalları yapıldı, son olarak Gürsel, Mustafa Kemal, Modernevler mahallesinin oraya drenaj kanalları yapılacak. İskenderun artık sel sorunundan kurtulmuş olacak. Bunlar geminin esas rotalarıdır” diye konuştu.
 
“Seçime giderken altyapıyla uğraşılır mı?” diyenlerin olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sosyal belediyecilik böyledir. Biz sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini veriyoruz. Vatandaşın birinci derece sağlığını, hayatını, çıkarını, düşünmek zorundayız. İskenderun’un altyapısı çok büyük ölçüde bitti. Altyapı olmadan üst yapı olmaz” dedi.
İmar planının yapıldığını, Mayıs ayında meclise geleceğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İmar planı bir kentin anayasasıdır” diye konuştu.
 
 Çağdaş ülkelerde yeşil alanların kişi başı on metrekare olması gerekirken, yapılan park ve yeşil alanlara rağmen, bu rakamın 0.95 metreye düştüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eski bit pazarı yerinde yapılan park ve sosyal tesisten halkın memnun olduğunu belirtti.
İsmet İnönü meydanında 6-7 dönümlük alanın yeşil alan olacağını, iskele yapım çalışmasının son aşamaya geldiğini anlatan Başkan, deniz kenarında çok güzel nikah salonu yapıldığını anımsattı.
Altyapı çalışmasının sürdüğünü, şehrin tüm yollarının asfaltlanacağını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, parklar yapıldığını, yeni kondüsyon ve çocuk oyun grupları kurulacağını ifade etti.
Bütün ihalelerin şeffaf yapıldığını, projelerin sürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sahilde peyzaj çalışması olduğunu, sosyal tesis yapılacağını, İskenderun’un sahilinin ülkemizin en güzel sahillerinden biri olacağını söyledi.
 
 Toplumun yarısını oluşturan kadınların, aydın olması ve sosyal yaşamda yer almasının önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadın kültürevleriyle kadınlarımızı meslek ve iş sahibi yapmaya çalıştık. Kadınlar sertifika aldı, bir çoğu iş buldu. Kadınların kendine güveni geldi” dedi.
Toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediyesi’nin çok büyük hizmetler yaptığını belirterek, bu çalışmalar içerisinde en önemlisinin içmesuyu şebeke döşeme çalışması olduğunu, çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini söyledi.
 
 Termik santrallerin yaratacağı tehlikeye dikkat çeken Milletvekili Mevlüt Dudu, arıtma tesisinin bulunduğu yerde yapılması planlanan termik santrallerin yapımına engel olunması konusunda halkın destek ve duyarlılığının önemli olduğunu belirtti.
 
 Ekim ayında Türkiye’nin yerel yönetim sisteminde önemli değişikliğe gidilerek, 29 ilde bütünşehir modeline geçildiğini anlatan Milletvekili Mevlüt Dudu, “İl genel meclisleri lağvedildi, köy tüzel kişilikleri ortadan kaldırıldı. Defne ve Arsuz ilçeleri olmak üzere Antakya ve İskenderun’da iki yeni ilçe kuruldu. Antakya ve İskenderun bu şekilde ikiye bölündü” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet