Skip Navigation Links

Bakan Ergin'den Hastane Sözü

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'İktidarda olduğumuz süre boyunca siyaset ve oy toplamak için bir yöreye hak etmediği şeyi yapma sözü vermedik' dedi.

Gündem   A+a-


BAKAN PAYAS MİTİNG 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
ADALET BAKANI ERGİN,PAYASLILARA SESLENDİ
 
 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "İktidarda olduğumuz süre boyunca siyaset ve oy toplamak için bir yöreye hak etmediği şeyi yapma sözü vermedik" dedi.
 
 Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "İktidarda olduğumuz süre boyunca siyaset ve oy toplamak için bir yöreye hak etmediği şeyi yapma sözü vermedik" dedi.
 
 Ergin, Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde AK Parti Teşkilatı önünde yaptığı konuşmada, Payas'ın ilçe olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

 
 AK Parti iktidarından önce, il olma vasıflarına layık olmasa bile siyaseten bazı yerleşim yerlerinin il yapıldığını ifade eden Ergin, "Eskiden siyaseten ilçe olma kapasitesine sahip olmayan yerler, ilçe yapılıyordu ama bu Türkiye'ye bir fayda sağlamıyordu. İktidarda olduğumuz süre boyunca, siyaset ve oy toplamak için bir yöreye hak etmediği şeyi yapma sözü vermedik" diye konuştu.
 
 
Ergin, şunları söyledi:
"Türkiye'de Büyükşehir Yasası gündeme geldiğinde, büyükşehir standartlarına uygun olduğu için Hatay'ın da büyükşehir olacağını Başbakanımız ilan etmişti. Bunun üzerine biz İçişleri Bakanlığı'yla görüştük. Payas'ın ilçe olup olmayacağını tartıştık. Payas'ın ilçe olması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Başbakanımızla durumu görüştük. 'Payaslılar üzgün, dargın. Sizlere de çok selamları var. Payaslılar ilçesini istiyor' dedik. Bunun üzerine sayın Başbakan, Payas'ın potansiyeline, 20 yılda katettiği mesafelere, yatırımlarına baktı, İçişleri Bakanlığı'na talimat verdi."
 
 Türkiye'nin her köşesinde sağlık ve eğitim tesisleri bulunduğunu vurgulayan Ergin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın beldeye hastane talebinde bulunması üzerine "Siz tasarıyı, arsayı hazırlayın, hayırlı olsun" dedi.
 
 Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise Payas’ın ilçe olması ile ilgili konuya değinerek,”Payas ‘ın ilçe olma noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Zor bir süreç başarılı bir şekilde tamamlandı. Payas halkı hizmetin en güzelini hak ediyor.Bizler halkımıza verdiğimiz sözlerin arkasındayız.Payası güzel günler bekliyor.”dedi.
 
 Ergin, daha sonra, partisinin Hatay'daki belediye başkanlarıyla Payas Kamile Şahin Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Toplantı, basına kapalı gerçekleşti.
 
 Ergin'e, temasları sırasında, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar ile İl Başkanı İsmail Kimyeci eşlik etti.
 
 
 

Bakan Ergin'den Hastane Sözü videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet