Skip Navigation Links

Türkiye'nin Çabasını Takdirle Karşılıyoruz

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Elçi Dr.Thomas Kurz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gündem   A+a-

ALMANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN ELÇİ DR.THOMAS KURZ, BAŞKAN SAVAŞ’I ZİYARET ETTİ
 
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Elçi Dr.Thomas Kurz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Elçi Dr.Thomas Kurz, Suriye’de yaşanan iç savaşın Hatay’a sosyal ve ekonomik açıdan etki edip etmediği konusunda incelemelerde bulunduklarını, bu ve benzer konularda bilgi edinmek üzere şehrimizi ziyaret ettiğini ifade etti.
 
 Elçi Dr.Thomas Kurz Hatay’da kurulan kampları ziyaret ettiğini ve yapılan yardımları yerinde gördüğünü ifade ederek, “Hükümetinizin ve yerel yönetimler ile halkın Suriye’den kaçarak Hatay’da kamplara yerleşen vatandaşlara yaptığı insani yardımları gördüm ve takdirle karşıladım” dedi.
 
 Elçi Dr.Thomas Kurz, Suriye’de yaşanan iç savaşın iç açıcı olmadığını ve olaya iyimser bakamadıklarını dile getirerek, “Savaş kısa sürede son bulmayacak gibi görünüyor. Burada karmaşık bir durum var. BM Güvenlik konseyi fikir birliğine varamadı. Askeri müdahale konusunda karar verilemedi ama Avrupa ve ABD insanı yardım sağladı. Fakat bu yeterli değil. Ancak, Türkiye’nin çabasını takdirle karşılıyoruz” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ziyarette yaptığı açıklamada; Hatay’ın iç huzurunda ve güvenliğinde herhangi bir sorun olmadığını, normal yaşamın sürdüğünü, elbette ki Suriye’de yaşanan gelişmeler sonrası özellikle ekonomik ve ticari alanda kent halkının, işadamlarının kayıplar yaşadığını dile getirirken, “Ancak burada maneviyatta çok güçlü bir birlikteliğimiz var. Müslümanı, Hristiyanı, Musevisi, Ermenisi, Arabı, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sunnisi herkes kardeşçe ve dostça asırlardır bir arada yaşamaktadır. Bu birlikteliğimizi hiç kimse bozamaz. Suriye halkı ile tarihten gelen kardeşliğimiz ve akrabalık bağlarımız var. İnanıyorum ki yakın süreçte rejim sorunu ve Suriye’de devam eden iç karışıklıklar en kısa sürede çözüme kavuşur. Sınır komşumuzda huzurun ve güvenliğin sağlanması sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi anlamda en başta bizleri memnun edecektir” dedi.
 Başkan Savaş, Suriye’de devam eden iç savaştan kaçan vatandaşlara Türkiye tarafından insani yardım yapıldığını belirterek, “Hükümetimiz, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları, savaştan kaçarak Ülkemize sığınan vatandaşlara, gıda, eğitim, giyim ve ekonomik alanda insani yardım amaçlı olarak destek veriyor. Ancak her insan kendi evinde huzurludur. Hatay ve Türkiye halkı olarak, Suriye’de iç savaş dursun ve akan kardeş kanı dursun istiyoruz” dedi.
 
 Artık küresel güçlerin devreye geçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “İki yıldır Suriye’de iç savaş devam ederken ve kardeş kanı akarken, herkes kendi ülke çıkarını düşündü ve kardeş kanının dinmesi için çaba harcamadı. Küresel güçler bu günlerde kendini göstermeli. Herkesin, sadece kendi ülkesini değil, Dünya barışını düşünmesi gerekir. Suriye’de herkes silah kullanmıyor. Masum insanlar var. Kadınlar ve çocuklar bir hiç uğruna ölüyor. İnsan olarak onlarında yaşamaya hakları var” dedi.
Başkan Savaş ayrıca, sosyal medya da ve bazı yayın organlarında Hatay’da da savaş varmış gibi bir izlenim yaratıldığına dikkat çekerek, “Bu yayınlar sonrasında şehrimizde savaş olduğunu düşünen konuklar can güvenliği olmadığı gerekçesi ile şehrimize gelmiyor. Biz bu olumsuz imajı silmek ve gerçeğin böyle olmadığı ulusal ve uluslar arası platformda anlatıyoruz. Sınırda yaşanan patlama haricinde şehrimizde olumsuz bir olay yaşanmadı. Sizlerde burada gördüğünüz huzur barış ortamını ilgili kişilere anlatın” dedi.
 
 Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, konuk Elçi Dr.Thomas Kurz ve tercüman Ayşegül Birol’a, üzerinde Antakya’nın barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını simgeleyen ezan, çan, hazan bulunan bir tablo ile ipek kravat ve şal hediye etti.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet