Skip Navigation Links

Turizm Haftası Kutlu Olsun

her yıl 15 Nisan-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl da ilgi ve coşkuyla kutlanmasını umuyoruz.

Kültür Sanat   A+a-

TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15 Nisan-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl da ilgi ve coşkuyla kutlanmasını umuyoruz.
 
Turistik gezi, insanların sadece bir yerden bir yere gitmesi değil kültürel, ekonomik ve toplumsal olarak da iletişim içinde olmalarıdır.
Sosyal ve Kültürel zenginlikleri kaynaştırıp güçlendiren Turizm, ziyaret edilen bölgenin ekonomisine de katkı sağlayan önemli bir sektördür.
 
Teknoloji ve iletişim sayesinde Dünya’nın artık iyice küçüldüğü çağımızda alternatif turizm alanlarının çoğalmasıyla da turizm pastası alabildiğine büyüdü ve turizm en cazip sektörlerden biri haline geldi.
 
Turistlerin barınmaları, eğlenip dinlenmeleri amacıyla yapılan tesis ve işletmelerin sektördeki yeri önemlidir. Bu tesis ve kurumların sayısı, ulaşım kolaylığı, konforu ve personelin güler yüzü, turist akımına direk katkı sağlayan önemli faktörlerdir. Tarihi ve doğal güzelliklerin varlığı da turizmin önemli faktörlerinin başında gelmektedir.
 
 
 Turizm için gereken doğal zenginliklerimizin yeterince var olduğu körfezimizde, ne yazık ki markalaşma vizyonu ve altyapı yatırımları konusunda eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Hızla büyüyen bu sektöre ayak uydurmak için zaman kaybetmeden bu yöndeki projeleri hayata geçirmeli ve yatırımların hızla artmasını sağlamalıyız.
 
 
 Bölgemizdeki doğal zenginliklerimize sahip çıkarak değerini yükseltmek ve hak ettiği konumda tanıtıp insanlığın hizmetine sunmak, turizm sektörüne kazandırmak hepimizin görevidir.
 
 
 Dünya’ya örnek teşkil eden bölgemizin Kültürel ve Sosyal zenginliklerinin yanı sıra; Yaylasıyla, dağıyla, deniziyle, kumsalı ve güneşiyle, 12 ay turizme elverişli iklimiyle adeta cennetten bir köşe olan Körfez’imizin farkında olmalıyız ve korumalıyız.
 
 
 Sahip olduğumuz güzelliklerin sadece turizm haftasında değil, daima farkında olmamız ve bu zenginliklerimizi geleceğe en iyi şekilde taşımamızın gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.
 
İskenderun ve körfezimizin her alanda olduğu gibi Turizm sektöründe de hak ettiği yere ulaşması dileklerimizle turizm haftasını kutluyoruz. Saygılarımızla…
 
Sabahattin UYGUN
İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet