Skip Navigation Links

Cumhurbaşkanlığı'ndan MKÜ'ye Ödül

Bugün dünyada 366 milyon diyabet hastası var.

Sağlık   A+a-

Cumhurbaşkanlığından Üniversitemize Ödül
Bugün dünyada 366 milyon diyabet hastası var. Her yıl 3 milyon insan hayatını kaybediyor. Her 10 saniyede 1 kişi Diyabet hastalığına yakalanıyor. Bu önemli hastalığın neden olduğu hastalıkların AIDS’ten daha fazla olduğu biliniyor.
Bu alanda yapılan bilimsel çalışmalardan ötürü MKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Cumali Gökçe, T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde sürdürülen “Diyabeti Durduralım” projesi kapsamında yaptığı başarılı çalışmaları ve aktiviteleri nedeniyle proje koordinasyon kurulu tarafından “2012 yılı En İyi Diyabet Akran Eğitimi Proje Uygulama” ödülüne layık görüldü.
T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde sürdürülen “Diyabeti Durduralım” projesi ikinci yıl değerlendirme toplantısı 10 Nisan 2013 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’nde T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in katılımıyla gerçekleşti.
Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘salgın’ olarak nitelendirdiği diyabet hastalığına karşı mücadelesini uzun yıllardır hem ulusal hem de uluslararası platformlarda sürdüren Türkiye Diyabet Vakfı, yaşam boyu diyabetten korunma bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, “Diyabeti Durduralım Projesi”nin ikinci değerlendirme toplantısı Çankaya Köşkü’nde düzenlendi. Toplantıda, projenin 3. yılına girilirken bugüne kadar yapılanlar ile bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.
Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Dörtok&Bersay İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dörtok ve diğer katılımcıların desteğiyle gerçekleştirildi. Toplantıda, projenin üçüncü yılına girilirken alan uzmanları neler yapılabilecekleri konusunda fikirlerini paylaştılar.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, katılımcılara yaptığı konuşmada, toplumda sağlıklı yaşam bilinci oluşturulmasının önem taşıdığını, yeni nesillerin de bu bilince sahip olması gerektiğini belirterek koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz tarafından davet edilen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Cumali Gökçe, yaptığı başarılı çalışmaları ve aktiviteleri nedeniyle proje koordinasyon kurulu tarafından “2012 yılı En İyi Diyabet Akran Eğitimi Proje Uygulama” ödülüne layık görüldü.
Doç. Dr. Cumali Gökçe, toplantı programı içinde yapılan ödül töreninde T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan başarı belgesi takdim törenine katılarak plaketini aldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet