Skip Navigation Links

Başkan Savaş, Kardeş Şehir KİEL Heyeti'ni Ağırladı

Almanya’nın Schleswig-Holstein Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer ve bereberindeki heyet,Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu

Gündem   A+a-

BAŞKAN SAVAŞ, KARDEŞ ŞEHİR KİEL HEYETİ’Nİ AĞIRLADI
 
Almanya’nın Schleswig-Holstein Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer ve bereberindeki heyet, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Gerçekleşen ziyarette, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Schleswig-Holstein Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer, Avrupa Koordinatörü Fritz Voss, Türk-Alman Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Siper, Woltgang Schmidi, Werner Koopmann, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, Meclis Üyeleri ve tercüman Semra Başaoğlu hazır bulundu.
 
 Kardeş şehir Kiel heyetini sıcak bir ilgi ile karşılayan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, konuklarını barış ve hoşgörü şehri olan Antakya’da ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu ifade ederek, “Kısa bir süre önce Kiel’i ziyaret ettiğimizde bizi sıcak bir ilgiyle karşıladılar, önem verdiler ve bizimle yakından ilgilendiler. Çok onurlandık. Kendilerine, şahsım, Meclis üyelerim ve Antakya halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
Medeniyetler şehri Antakya hakkında konuklarına bilgi veren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “Şehrimiz Asi Nehri’nin her iki tarafında, Doğu Antakya ve Batı Antakya olarak iki kısma ayrılıyor. Doğu Antakya’yı tarihi kimliği ile yaşatmak için çalışmalar yaparken, Batı Antakya’yı daha modern ve yaşanabilir bir şehir yapmak için hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Şehrin ortasından geçen Asi Nehri’miz bizim için nazlı bir gelindir” dedi.
Başkan Savaş, geçtiğimiz yıl kardeş şehir anlaşması imzaladıkları Kiel ile Sosyal – kültürel – ekonomik ve eğitim alanlarında işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirerek, “Bu konuyu çok önemsiyoruz. Hatay’lı işadamları ile Kiel’de yaşayan işadamlarını bir araya getirmek istiyoruz” dedi.
Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer, Antakya’da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.
Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer, daha önce Kiel’de ağırladığı Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın enerjisine hayran olduğunu belirterek, “Kiel’de projelerinizden bahsetmiştiniz. Antakya’yı geziyor ve yapılan çalışmaları yerinde görüyoruz. Sizin sahip olduğunuz enerji ile bu projelerinizi en iyi şekilde gerçekleştireceğinize inanıyorum. Kiel ve kardeş şehrimiz Antakya ile güzel diyaloglar içinde olmak istiyoruz. Saygı, sevgi ve kardeşlik duygularının artması için ikili diyalogların artmasını ve karşılıklı ziyaretlerimizin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer, Haziran ayı içerisinde Kiel’de düzenlenecek olan Kiel Haftası’na Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve ekibini davet etti.
Başkan Savaş’ta Kiel heyetini her yıl temmuz ayında gerçekleştirilen Hatay’ın kurtuluş törenlerinde ve Antakya Festivali’nde görmek istediğini ifade etti.
Karşılıklı sohbet ve fikir alışverişi ile geçen ziyaret sonrasında Başkan Savaş, Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer’e içinde Antakya’dan bir görünüm olan tablo ve yöresel hediyeler verdi.
Eyalet Başkenti Kiel Valisi Cathy Kietzer’de Başkan Savaş’a, Kiel şehrini anlatan kitap ve tablo hediye etti.
Başkan Savaş ve konuk heyet, daha sonra ziyaret anısına makamda ve tarihi eski Antakya Belediyesi hizmet binası önünde günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildiler. Konuk Kiel Heyeti 14 Nisan’a kadar Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde şehrimizde bulunacaklar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet