Skip Navigation Links

CHP'Lİ İŞADAMI AYHAN KARA'DAN AÇIKLAMA

' Onuncu Köy gazetesinin 23 Eylül 2010 tarihli baskısının manşetinde şahsımı ve siyasi kariyerimi hedef alan bir yazı yayınlanmıştır.'

Gündem   A+a-

CHP’li Ayhan Kara açıklamasın da şunları söyledi: “ Onuncu Köy gazetesinin 23 Eylül 2010 tarihli baskısının manşetinde şahsımı ve siyasi kariyerimi hedef alan bir yazı yayınlanmıştır.
Söz konusu yazı gerçekten uzak olmakla birlikte siyasi geleceğimi de karalama hedefi gütmüştür.
Siyasete atılmaya karar verdiğim tarihten itibaren birçok siyasi partiden resmi ve gayri resmi teklifler aldım, bu teklifleri siyasi çizgime en yakın olan partide, yani CHP’de siyaset yapmak istediğim için teşekkür ederek reddettim. CHP’ye katıldığım 23 Temmuz 2010 tarihinden itibaren hiçbir siyasi partiyle temasım almamakla birlikte söz konusu gazetede yayınlandığı gibi babam Mehmet Selim Kara’nın da katıldığı ve bizim evde gerçekleştiği ve bana milletvekilliği listesinde 5. veya 6. sıranın teklif edildiği iddia edilen toplantı tamamen bir hayal ürünüdür. Ayrıca CHP genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve parti genel sekreteri Sayın Önder Sav’ın bu toplantıyı duydukları ve bu konuda bir araya geldikleri hatta 2011 seçimleri için beni artık düşünmedikleri iddialarının gerçekle hiç bir alakasının olmadığını belirtmek isterim. Daha da ileriye gidilerek yazıda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kendilerine yaptığım desteklerden dolayı genel başkan Sayın Tansel Çölaşan’ın şahsıma takdim ettiği plaketi de geri isteyecekleri iddia edilmiştir. ADD yetkilileri bu konuda gerekli cevabı verecektir.
Hal böyle iken,bu haberin ne maksatla yapıldığının araştırılması için yasal başvuru hakkımı saklı tutarak yukarıda anlatılanların tamamının sadece bir kurgudan ibaret olduğunu beyan etmek isterim.Bana güvenen ve yanımda hareket eden hemşerilerimin ve dostlarımın bu habere hiçbir şekilde itibar etmemelerini rica ediyorum.Sizlere temiz siyaset sözü vermiştim ve bu sözümü CHP çatısı altında tutacağımı da bu vesileyle beyan etmek isterim.Ben bu partinin bir üyesiyim ve siyasi yaşamım, kendi çizgisini koruduğu sürece, bu partide devam edecektir.
Onuncu Köy gazetesinin sorumlularını ortaya attıkları iddiaları kanıtlamaya davet ediyorum, aksi halde bu metni 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14.maddesi gereğince kendi gazetelerinde yayınlamak zorunda kalacaklarını bildiklerini sanıyorum.
Bugünden itibaren bu tarz, yalan, kurgu ve mesnetsiz haberlere maruz kalmam durumunda yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı, manevi tazminat davası açacağımı ve bu davalardan elde edeceğim tazminatları başta ADD, ÇYDD ve TEMA olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerine bağışlayacağımı bildirmek isterim.
Yaşanılır bir Türkiye için temiz bir siyaset, temiz bir basın ve temiz sivil toplum kuruluşları elzemdir.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet