Skip Navigation Links

'Galatasaray'ı Yenmek İstiyoruz'

Lütfü Savaş, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımının geldiği seviye için mutlu olduğunu belirtti.

Spor   A+a-


Savaş, Adana Botaş galibiyetinin ardından NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.
BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ: BU SEVİYEYE GELDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ
 
Antakya Belediyesi ve Homend Antakya Belediyespor Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden takımının geldiği seviye için mutlu olduğunu belirtirken, play-off için de umutlu konuştu. Savaş, Adana Botaş galibiyetinin ardından NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.
 
 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 87-65'lik Adana Botaş galibiyetinden ve takımın gösterdiği performanstan mutlu olduğunu belirten Savaş, "4'ü deplasmanda üst üste 5 maç kaybettikten sonra Samsun Belediye maçıyla çıkışa geçtik ve 6 karşılaşmada 5 galibiyet alma başarısı göstererek güzel bir hava yakaladık. İlk senede birinci lige çıktıktan sonra geçtiğimiz sene de ligi 8. sırada tamamlayarak Play-off’ta Fenerbahçe ile karşı karşıya geldik. Bu sene de ligi 7. bitirmeyi garantiledik ve geçen seneye oranla muhtemelen 5 galibiyet farkla ligi tamamlayacağız. Ayrıca bu sezon EuroCup'ta son 16'ya lider olarak kaldık ama şanssız şekilde elendik. Basketbolda bu seviyeye geldiğimiz için mutluyuz. Kalıcı olmak için bu sezon 2. lig takımımız olan Şirince Homend'i kurduk. Şirince Homend olarak ikinci ligdeki grubumuzu 4. sırada bitirdik ve mücadelemize devam ediyoruz. Amacımız, oradan 1. lig takımımıza oyuncu yetiştirmek ve gelecek sezon için inşallah 2-3 oyuncu kadromuza dahil edeceğiz" diye konuştu.
Şehir olarak basketbol dışında 16 branşta da faaliyet gösterdiklerini belirten Lütfü Savaş, 8 branşta 1. ve 2. ligde mücadele ettiklerini söyledi.
"GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Antakya şehri ve civarındaki oyuncuları spora kazandırmak istediklerini ifade eden Savaş, "Biz, gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bizim sloganımız; Her hafta bir gencimizi kötü alışkanlıklardan arındırırsak, haftada 4; yılda da 48 gencimizi spora kazandırmış oluyoruz. Gençlerimize sadece spor değil, kültür, sanat, sağlık ve birçok anlamda da yardımcı oluyoruz. Yetenekli gençleri her alanda yetiştirmek ve önlerini açmak istiyoruz. Böylece bu gençler Antakya'da geleceğe daha umutla bakıyorlar" dedi.
"GALATASARAY'I YENMEK İSTİYORUZ"
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun bitimine bir hafta kalmasına rağmen ligi 7. sırada sırada bitirmeyi garantilediklerini hatırlatan Savaş, play-offta Galatasaray ile eşleşeceklerini hatırlattı. Zor bir maç yapacaklarını söyleyen başkan, "Galatasaray'ı yenmek istiyoruz" dedi.
"ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞTİK"
Başkan Savaş, "Tekrardan hatırlatmak istiyorum. Ligde 3. yılımız ama bazı takımlar senede 1 adım ileriye gider, biz ise 3 yılda sanırım 30 adım ileri gittik. Kalıcı olmak için de altyapıyı kurduk, şehirle de bütünleştik. Önümüzdeki yıllarda daha kaliteli takımlar kurarak ligi daha üst seviyelerde tamamlamak istiyoruz" diyerek konuşmasına son verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet