Skip Navigation Links

Civelek’in 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı

22 Mart 1993 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır.

Gündem   A+a-

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.CİVELEK’in 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı
 
22 Mart 1993 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır.
 
İnsan için vazgeçilmez bir yaşam kaynağı olan su dünyanın gündemindedir. Dünyamızdaki su kaynakları sınırsız değildir. Dünya nüfusundaki büyük artış, küresel iklim değişikliğinin getirdiği olumsuz faktörler ve çevre kirliliğinin su kaynaklarını etkilemesi gibi pek çok nedenle su artık kıt bir kaynaktır. Suya erişim yaşamsal önemde bir dünya sorunu haline gelmiştir.
Birleşmiş Milletler ve UNESCO su sorunuyla dünya ölçeğinde yakından ilgilenmektedir. Bu yıl Dünya Su Günü ana teması “Su Dayanışması” olarak belirlendi. Sorun global olarak ele alındığında suyun yönetimi, güvenliği, paylaşımı artık uluslararası stratejik bir boyut kazanmıştır.
Türkiye’de nüfusun yaklaşık %77’si kentlerde yaşamaktadır. Su sorunu sürekli büyüyen ve gelişen kentlerimizin ana sorunudur. Suya erişim temel bir insan hakkıdır. Aynı zamanda kentsel yaşam için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır.
İskenderunumuzun su sorununa kökten bir çözüm getirdik. Kullanılan su içilebilmelidir. İskenderun’da sürekli akan temiz ve sağlıklı su musluktan içilecek.
Su yaşam kaynağıdır, su azizdir, su dünyada yaşayan bütün insanların hakkıdır.
Dünya Su Günü’nde suya erişim olanağı bulamayan insanları düşünerek, su kaynaklarını korumak, su kaynaklarının kirlenmesini önlemek, suyu israf etmemek ve en önemlisi de suyun yaşamsal önemde kıt bir kaynak olduğu bilincini yaygınlaştırmalıyız.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet