Skip Navigation Links

Geleceğin Girişimcileri Sertifikalarını Aldı

Dörtyol ile Erzin ilçelerinde açılan 'Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Kursu'nu tamamlayan 90 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende konuşan Vali Lek

Gündem   A+a-

 
Dörtyol ile Erzin ilçelerinde açılan ‘Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan 90 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende konuşan Vali Lekesiz: “Her işi yaparım’ devri çoktan bitti” dedi.
İŞ-KUR Hatay İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ortaklaşa yürüttüğü, Dörtyol ile Erzin ilçelerinde açılan ‘Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan 90 kursiyere sertifikaları törenle dağıtıldı.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, günümüzde bir iş bulabilmek için mutlaka uzmanlaşmak gerektiğine dikkat çekti.
İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi kitabı hakkında bilgi veren Lekesiz, ‘Yaklaşık 18 aylık bir dönemde çıkan bu kitap yol haritamız olacak. Hatay’ın son 10 yıllık gelişme trendlerini irdeledik, önümüzdeki 5 yıllık dönemde hangi hizmet kolunda, hangi sektörde kaç elemana ihtiyacımız var, bunları analiz ettik. Tüm kurum ve kuruluşlarımıza bunu bildirdik. İşin sekretaryasını İş-Kur İl Müdürlüğümüz yapacak. Lütfen istihdama yönelik kurs açmak isterseniz rast gele açmayın. İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi kitabı pusulanız olsun. Bu ülkenin kaynaklarını heder etmeyelim. Bu kitaba göre kurslar açarsanız, gençlerimiz de doğru kurslara yönelmiş olur, ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda istihdam şansları artar, ilimizin, ülkemizin kaynakları da doğru kullanılmış olur.’ dedi. Günümüzde artık silahların değil, bilgilerin savaştığını da vurgulayan Lekesiz, ‘Böylesi bir dünyada ‘her işi yaparım’ devri çoktan bitti. Türkiye artık uzmanlık çağına girdi. Her işte uzmanlaşmamız, iyi yetişmemiz gerekiyor. Bunun yolu da mesleki eğitim. Herkesin eğitimden geçip işini iyi yapması gerekiyor.’diye konuştu.
Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ise yaptığı konuşmada İŞ-KUR Hatay İl Müdürlüğü’nün düzenlediği kursların, girişimcileri arttırması ve işsizleri kalifiye hale getirmesi açısından çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek Hatay Valiliğinin hazırlamış olduğu ve ilin ihtiyaç duyduğu işgücü piyasasının analizinin yapıldığını bu analizlerin önümüzdeki süreçte açılacak olan eğitim kurslarına yön vereceğini belirtti. Kaymakam H.Hasan Özyiğit kalifiye elemanın önemine de değinerek, son yıllarda kaliteli kalifiye eleman yetiştirme konusunda, kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ederek Dörtyol ilçemizde açılan girişimcilik ve mesleki kurslarının da meyvesinin alınmaya başladığını, bu eğitime katılanların istihdam edilmelerinin devam ettiğini söyledi.
İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Bulanık da, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi vererek, sektörlerin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ise, eğitimin önemine vurgu yaparak, Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kursların yoğun ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
KOSGEP Hatay İl Müdürü Seracettin Özcan da, KOSGEP hakkında katılımcılara bilgi verdi. Girişimciliğin önemine vurgu yapan Özcan, KOSGEP olarak bu yöndeki desteğin devam edeceğini kaydetti.
Bazı kursiyerlerin duygularını katılımcılarla paylaştığı programda daha sonra çeşitli tarihlerde açılan mesleki kurslara katılarak başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları Hatay Valisi Lekesiz ve Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit tarafından dağıtıldı.

DTSO Girişimciyi destekleme projesi ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet