Skip Navigation Links

Naylon Fatura ve Pos Tefeciliğinin Üstüne Gidiyoruz..

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde anlamlı konuştu.

Gündem   A+a-


VERGİ DAİRESİ İGC 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Naylon Fatura ve Pos Tefeciliğinin Üstüne Gidiyoruz..
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde anlamlı konuştu.
Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirten Kazım Karaca, naylon fatura ve POS tefeciliği konularının çok yönlü olarak mercek altına alındığını söyledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaca, Hatay’ın vergi tahsilat oranı ile vergi sıralamasındaki Türkiye’deki yerinden dolayı da gurur duyduğunu sözlerine ekledi.
Suriye olaylarının bölge ekonomisine yansımalarının sorulması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, bu yılın vergi rakamlarının geçen yıl ki vergi rakamlarına göre artış göstermesinin büyük sanayi kuruluşlarının Suriye krizinden etkilenmediği anlamına geldiğine vurgu yaptı.
İGC Başkanı Şehmus Aslan ve yönetim kurulunun karşıladığı Kazım Karaca, İskenderun’u her şeyden önce medyanın gücüyle tanıma fırsatı bulduğunu belirterek de şöyle konuştu: Vergi haftasında bütün kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Bunun yanında yaptığımız diğer etkinlikler var. Okullarda yapılan etkinliklerimiz var, personelimizin yaptığı çalışmalar var. sinema gösterisi, kişisel seminerlerimiz var. Bu haftayı bu şekilde dolu bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Topluma doğru ve güvenilir bilgi verdiği için basının gücü ve yeri tartışılmaz.
Mükelleflerimizin sadece kendi açılarından değil bu devletin bir vatandaşı olarak vergi vermenin vatandaşlık görevi olduğunu bilerek hareket etmesi lazım. Bizim görevimiz sonuçta toplum için yapılan bir görevdir. Ödenen vergileri biz vatandaşlarımıza hizmet olarak kullanıyoruz. Bu ülkenin nimetlerinden istifade ediyorsanız külfet noktasında da üzerinize düşeni yerine getirmeniz gerekiyor. Herkes gücü ölçüsünde katkıda bulunuyor. Bütün mükelleflerin bu devletin bir parçası olduğunu hissederek bizleri de o şekilde değerlendirmelerini istiyoruz.
Hatay’da vergi tahsilatında bir önceki yıla göre artışı var. Sıralama olarak da geçen sene ki 8. sırayı koruyor. Tahsilat oranı olarak da 2012 yılı rakamlarına göre %86 gibi bir oranımız var. Vergi dairesi başkanlıkları sırasında da 7. sıradayız. “
 

 
Naylon Fatura ve Pos Tefeciliğinin Üstüne Gidiyoruz..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet