Skip Navigation Links

“ Ülke iç ve dış politikada iyi idare edilmiyor”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ülkenin iç ve dış politikada iyi idare edilmediğini belirtti.

Gündem   A+a-


MUHARREM İNCE 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
-CHP Grup Başkanvekili İnce İskenderun’da
-“ Ülke iç ve dış politikada iyi idare edilmiyor”
-“Esat’ında canı cehenneme Obama’nın da canı cehennemde dedim”
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ülkenin iç ve dış politikada iyi idare edilmediğini belirtti.
İnce, Hatay'ın İskenderun ilçesinde ve Denizciler Beldesinde ziyaretlerde bulunarak partililerle bir araya geldi.
Denizciler, Belde binası önünde partililere hitap eden İnce, ülkede yaşayan herkesimin sorunlarının aynı olduğunu belirterek,”Bu Ülkede Türk’ün, kürdün, alevinin sünninin,lazın, boşnağın hepsinin ortak bir problemi var.Bu ülkede bir yoksulluk problemi var.Bu ülkede emekli geçinemiyor.Gençlerimiz işsiz.Ülke iyi idare edilemiyor.Bu topraklarda ayrıştırılıyoruz.Dillerimiz farklı inançlarımız farklı olabilir ama bizler bir milletin mensuplarıyız.”dedi.
 
 İnce,”Bu kötü gidişata bir son vermeliyiz. Bunlardan kurtulmamız lazım. Bunu yapabilmek için yalnızca CHP’nin üyelerinin gücü yetmiyor. İşte bunu denedik.2002 ‘den buyana seçimlere girdik, bunları yenemedik. Onun için geçmişte başka partilere oy vermiş yurttaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Atatürk’le sorunu olmayan Cumhuriyet’le sorunu olmayan laiklikle sorunu olmayan çağdaş yaşamla sorunu olmayan, bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak isteyen geçmişte hangi partiye oy verirse versin onların desteğine ihtiyacımız var. Onlar olmadan olmaz. “dedi.
İnce,”Bakın biz MHP ile Demokrat partiyle, Adalet partisi ile yıllarca yarıştık rakip olduk. Ama bunlar farklı. Onlara söylemediklerimi AKP’ye söylüyorum. Bunlar Cumhuriyetle özdeşleşmiş her şeye karşı bunlar. Milli olan her şeye düşman. Bunlardan kurtulmamamız lazım. Bunun için cesaretli olmamız lazım. Bu gün Türkiye’de her kesimin sorunları aynı. Sorunlar kimse için değişmiyor. Türkiye’de ki özelleştirmelerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Cumhuriyet kazanımları teker teker elden çıkarılıyor”diye konuştu.
 
 Ülke iç ve dış politikada iyi idare edilmiyor
İnce, ülkenin iç ve dış siyasette iyi idare edilmediğini belirterek,”Bunlar talimatları dışarıdan alıyor. Biz neden Suriye ile savaşacağız. Daha dün maçlarda, boğazlarda, Bodrum’da beraberdiniz. Bizim oradaki akrabalık bağlarımız var. Türkiye’nin Suriye politikasının doğru bulmadığımız zaman çıktı Başbakan dedi ki” Esat Alevi o yüzden siz Esat’a destek çıkıyorsunuz” dedi. Kürsüye çıktım yok böyle bir şey dedim. Bana ne Esat’ın aleviliğinden sünniliğinden dedim. Saddam Sünni idi. Saddam da diktatördü. Saddam’a sünni olduğu için mi destek olduk hayır oradaki insanların ölmesini istemedik. O yüzden sahip çıktık. Onun için bana ne Esat’tan canı cehenneme dedim. Ben Türkiye’ye bakarım dedim. Başbakan’da çıktı dedi ki “Esat’a canın cehenneme dedin Obama’ ya diyebilir misin “dedi. Çıktım kürsüye Esat’ın da Obama’nında canı cehenneme dedim. Pe ki sen diyebilir misin? Dedim. Diyemedi. Biz Allahtan korkarız onlar ABD’den. Bizim alnımız ak onların adı. Bizim çocuklarımız işsiz gezer onların ocukları polis hizaya çeker. Elbirliği ile birlik ve beraberlik içinde DSP’liler, MHP’liler, Anavatanlılar, doğru yolcular, demokratlar, ulusalcılar sosyalistler, laikliğe inananlar, gelin düşün peşimize altı ok herkesin partisi. Atatürk’ün partisi. Gelin önümüzdeki seçimde altı oku göndere çekelim.”ifadelerini kullandı.
İnce daha sonra İskenderun’a geçerek Belediye Kültür Merkezinde partililer ile bir araya geldi.
İnce, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlere büyük bir çalışma ile hazırlandıklarını belirterek,”küsmeden, darılmadan, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Böyle bir lüksümüz yok. CHP ülkenin sorunları çözecek tek partidir. CHP kadroları donanımlı, bilgili, tecrübesiyle Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak tek partidir. Gelin canlar bir olalım, iri, olalım, diri olalım”diye konuştu.
Ülkeyi karış karış gezdiklerini belirten İnce, şöyle konuştu:
“Her gün her an halk ile bir araya gelip sorunlarını dinliyoruz. CHP iktidarında işçinin, memurun, esnafın, çiftçinin de yüzü gülecek. Şuan halkımız ekonomik olarak büyük sıkıntılar çekiyor. İşsizlik adlını başını gidiyor. Yoksulluk her geçen gün artıyor. O yüzden bu seçimlere iyi hazırlanmamız gerekiyor. Sıkmadık el, bakmadık göz, çalmadık kapı bırakmamalıyız.”
Düzenlenen ziyaretlere CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Edipoğlu, CHP teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.
 
 
 
 


“ Ülke iç ve dış politikada iyi idare edilmiyor” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet