Skip Navigation Links

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek basınla buluştu

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gündem   A+a-

 
 
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in eşi Dr.Ümran Civelek, Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantı, Briç Kulübü’nde düzenlendi.
Toplantıda, Belen ve Hakkari Dağlıca mevkiinde terörist saldırıda askerlerimizin şehit olması ve yaralanmasından dolayı üzüntüsünü dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, terör sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Belediye’nin yaptığı çalışmaları, ihalelerin katılımcı sayılarıyla açıklayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, müteahhitlerin parasını alamayacağı kaygısı yaşamaması nedeniyle, işi asgari bedelle yaptığını rakamlar ve yapılan ihalelerin örnekleriyle ifade etti.
 
 
‘Herkese eşit hizmet veriyoruz’
Birbirimizi ayırmadan, sevmemiz gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, toplumsal huzur ve adaletli gelir dağılımının önemine değindi.
İskenderun’da herkese eşit davranıldığını ve insanlarla uğraşılmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İmarda, ihalede, davranışlarda herkese eşitiz. Çifte standart uygulamadık. Herkese eşit davrandık. Hayatım boyunca insanla uğraşmadım. İnsanla uğraşırsan iş yapamazsın. İş yapmak için uzağa bakmak, adaletli olmak, insanı sevmek gerek” dedi.
Rio de Janeiro’da sürdürülebilir kalkınma konulu bir toplantı yapılacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 7 milyarlık dünya nüfusunun 1.5 milyarının aç ve susuz olduğunu belirterek, “Böyle bir gidiş sürdürülebilir mi sürdürülemez” diye konuştu.
Dünyanın önündeki en büyük tehdidin küresel iklim değişikliği olduğunu belirten Başkan, gelecek neslimizin yaşamını sürdürmesi için bu konuya önem vermek gerektiğini kaydetti.
Nüfusun arttığını, çevrenin kirlendiğini, toprağın erezyona uğradığını, suyun kirlendiğini ve azaldığını vurgulayan Başkan, suyumuzu dikkatli kullanmamız gerektiğini söyledi.
 
‘Önce adaletli bir İskenderun’
Önce adaletli bir İskenderun düşüncesiyle, 20 yıldır hizmet almayan tepe mahallelere hizmet verildiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, borca rağmen su parasında indirim yapıldığı anımsattı.
Göreve geldiğinin 25. günü içmesuyu sorununun çözümü amacıyla çalışmaya başlandığını, ortada uygulanabilir bir proje olmadığını, İller Bankası ve DSİ ile görüşülerek, yeni bir proje ve detaylı şartname hazırlandığını anlatan Başkan, çeşitli aşamaların ardından çalışmanın başladığını söyledi.
İsmet İnönü mahallesinde içmesuyu şebeke döşeme çalışmasının sürdüğünü belirten Başkan, bin civarında binanın su bağlantısı yapılarak yeni borulardan su aldığını anlattı.
İskenderun’un havasının temizlendiğini, çöp fabrikası yapımının Eylül ayında tamamlanacağını belirten Başkan, çevre bilinci oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.
 
Drenaj kanalları ile sel riskinden kurtulduk
Drenaj kanalları ve saniyede 1350 litre suyu denize deşarj eden motorlarla İskenderun’un sel riskinden kurtarıldığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Meydan mahallesi ve Liman B kapısının önünde drenaj kanalı projesi uygulamasının başlayacağını kaydetti.
Feyezan kanalı üzerindeki köprünün yapımının sürdüğünü, iki çelik köprü de yapılacağını anlatan Başkan, yanmış, çürümüş ve kullanılamaz raporu verilen eski Kılçık’ın yerine çok estetik, kokteyl de verilebilecek nikah salonu yapımının sürdüğünü söyledi.
Halkımızı denizle buluşturacak iskele yapımının başlayacağını başlayacağını anlatan Başkan, gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en iyi yolunun spor olduğunu belirterek, bu bilinçle spor tesislerinin sayısının arttırıldığını, ücretsiz sportif kurslar düzenlendiğini kaydetti.
Taziye evi inşatı çalışmasının sürdüğünü, sahil peyzajı ihale sürecinin başladığını, Sosyal Tesis 3’ün hizmete açıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yeni parkların yapımının sürdüğünü, kondüsyon aletleri kurulduğunu anlattı.
Kentimizin hafızası olacak olan Kent Müzesinin restorasyonunun sürdüğünü belirten Başkan, “Kent Müzesini restore ediyoruz. Kent müzesi kentin hafızası olacak. Aydınlatma aletleri, değirmenler gibi eski alışkanlıklar ve yaşam şeklini yansıtan eşyaları kent müzesine getirirlerse vatandaşlarımızın adıyla sergileyeceğiz” diye konuştu.
 
Meydan düzenlemesinden esnaf memnun
Meydan düzenlemesi ve kafeterya yapımına başlanan Eski Bit pazarının yerine ne yapılabileceği konusunda çok düşünüldüğünü, çok katlı otopark yapımının çok yüksek maliyet ve 20-22 araba alacak kapasitede olması nedeniyle, mühendislerle yapılan değerlendirmeyle vazgeçildiğini anlatan Başkan, buranın, vatandaşın nefes alabileceği, çay kahve içebileceği yeşil bir alan olacağını belirterek, esnafın da bu projeden dolayı memnuniyetini dile getirdiğini paylaştı.
Yeni asfalt plentine kavuşacağımızı, yeni konteynerler alındığını belirterek, her şeyin en ekonomik şartlarda yapıldığını vurgulayan Başkan, ilaçlama çalışmasının kiralama yöntemi yerine satın alınan araçlarla ve çevreye ve yararlı böceklere zarar verilmeden yapıldığını, bu yolla tasarruf da sağlandığını rakamlarla ifade etti.
Yapıcı eleştirilerin dikkate alındığını, yıkıcı eleştirilere cevap verilmeyerek gereksiz ve kısır sürtüşmelere girilmediğini söyleyen Başkan, yapıcı eleştiri nedeniyle tüp deposu yapıldığını belirtti.
Yeni imar planı yapımının sürdüğünü, yeni imar planıyla otopark sorunun da çözüleceğini vurgulayan Başkan, kentiçi trafik ulaşım planı çalışmasının sürdüğünü, koruma amaçlı imar planı ihalesi yapıldığını 1. ve 3. derece sit alanlarının belirlendiğini vurguladı.
Kentsel dönüşüm yapılacağını vurgulayan Başkan, belediyenin araç parkının güçlendirildiğini, yeni araçların siparişinin de verildiğini söyledi.
 
‘Demokratik ortamda herkes rahatça sözünü ifade ediyor’
Çalışmaların ekrana yansıtıldığı toplantıda, dünyanın önündeki en büyük sorunun çevre sorunu, kuraklık, susuzluk ve açlık olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, elimizdeki kaynakları en tasarruflu şekilde kullanmamız gerektiğini kaydetti.
İskenderun’da demokratik bir ortamda herkesin sözünü rahatça ifade ettiğini, esnafın huzurla çalıştığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, e-belediye hizmetine geçildiğini, belediyenin 4441939 numaralı çağrı merkezinin aranarak, her türlü istek ve şikayetin iletilebileceği, borcun çok güvenli bir şekilde online ödenebileceğini kaydetti.
İskenderun’un beş yıldızlı otellere ihtiyacı olduğu sözünü yineleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerektiğini kaydetti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet