Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başbakan Talimat Veriyor Yargı Yerine Getiriyor

Gün geçmiyor ki ileri demokrasi kisvesi altında yeni yeni operasyonlar yapılmasın.

Politika   A+a-

Başbakan Talimat Veriyor Yargı Yerine Getiriyor
 
 
 
Gün geçmiyor ki ileri demokrasi kisvesi altında yeni yeni operasyonlar yapılmasın. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukatlara yönelik operasyonlarda gözaltı ve tutuklama koşullarına ilişkin yasal hükümler yok sayılmış, hukuk ayaklar altına alınarak, avukatlar gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Avukatların ev ve işyerlerinin aranma usulü CMK’da açıkça ifade edilmiş olmasına rağmen bu hükümler yok sayılarak, kolluk kuvvetlerinin keyfi hareketleri ile hukuk çiğnenmiştir. Avukatların evleri ve işyerleri aranırken, arama esnasında baro yöneticisi ve cumhuriyet savcısının mutlaka aramaya nezaret etmesi gerekmektedir. Uygulamada bu hususlara riayet edilmemiş ve avukatların hakları ihlal edilmiştir.
 
 
 
 
 Avukatlardan, zorla tükürük ve kan örneği alınmış, cezaevine alınırken kıyafetleri çıkarttırılmak suretiyle çıplak arama yöntemine başvurulmuştur. Sabahın saat 05.00’inde kapılar kırılarak evlere girilmiştir. Henüz soruşturma esnasında Başbakan insanları terör örgütü üyeliği ile itham etmiş ve kendince hüküm kurmaya kalkmıştır. Bu gün Türkiye’nin değişik şehirlerinde bu tür operasyonlar devam etmektedir. Başbakanın işaret ettiği her örgütlü muhalif grubun üzerine ertesi gün operasyonlar düzenlenmekte, hukukçular, eğitimciler, doktorlar, sendikacılar yaka paça tutuklanmaktadırlar. Başbakan açıklamalarıyla yargıya açıkça müdahale etmektedir.
 
 
 
Başbakanın işaretiyle başlatılan bu operasyonlardan açıkça anlaşıldığına göre, ülkemizde yaşayan hiçbir yurttaşımızın yaşamı hukuki güvence altında değildir. Artık bu ülkede hukukun üstünlüğünden bahsedilemez. Olsa olsa başbakanın yarattığı üstünlerin hukukundan bahsedilebilir. Her gün evinden çıkıp işine gücüne giden bu ülkenin aydınlık yüzlü insanları, Başbakanın bir işaretiyle terörist ilan edilebilmekte, gece yarısı evleri basılarak, itibarsızlaştırılarak mağdur edilmektedirler. Yargı ve kolluk el ele vermiş yürütmenin emri altına girmiştir.
 
 
 
AKP Hükümeti bu uygulamalarıyla toplumun sinir uçlarını köreltmek ve ülkeyi hızla faşizme sürüklemek istiyor. AKP sürekli yeni çatışma alanları açarak toplumu kamplaştırma ve hedefine parçalı siyasal muhalefet karşısında rahatça ilerlemek arzusundadır. Bu hukuk tanımaz tutuma karşı toplumun tüm kesimleri artan bir ivme ile mücadele etmelidir. Bu abluka ancak Cumhuriyet Halk Partisi çatısında örgütlü bir mücadele ile dağıtılabilir.
 
 
 
Başbakanın açıklamaları sonrası başlatılan gözaltı ve tutuklamalar silsilesi, kamuoyunda siyasi iktidarın etkisi altında hareket eden bir yargı algısı oluşturmuştur. Bu durum vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini ciddi şekilde sarsmaktadır. Yargı mensuplarının tarafsız, objektif bir şekilde görev yapmaları hususundaki beklentimiz giderek yok olmaktadır. Hukuku ayaklar altına almayınız, bir gün herkese lazım olabilir.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş