Skip Navigation Links

''İskenderun Körfezi giderek kirleniyor''

Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) Genel Sekreteri Oktay Demirkan, İskenderun Körfezinin giderek kirlendiğini belirtti.

Gündem   A+a-


TÜRÇEP 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
-Türkiye Çevre Platformu Genel Sekreteri Demirkan:
-''İskenderun Körfezi giderek kirleniyor''
Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) Genel Sekreteri Oktay Demirkan, İskenderun Körfezinin giderek kirlendiğini belirtti.
Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İskenderun Körfezi, Dilovası ve Aliağa'dan sonra Türkiye'nin en kirli üçüncü bölgesi konumunda olduğunu söyledi.
Demirkan, Türkiye'ye yapılan kirli teknoloji transferinin 'yatırım' diye gösterilmeye çalışıldığını belirterek,''İskenderun Körfezine şuanda 3 Termik santral kurulması çalışması var. Bazılarının da proje aşamasında olduğunu biliyoruz. Termik santraller Avrupa'nın artık istemediği, çevre kirliliğine neden olan yatırımlardır. İskenderun'a üç termik santralin kurulması çevreyi önemli ölçüde kirletecektir''dedi.
İskenderun'da kuş uçuşu 700 metre mesafeye 3 ayrı termik santral yapılmasını 'cinayet' olarak niteleyen Demirkan, şöyle konuştu:
''Termik Santraller bölgede çevre katliamına yol açabilecektir. Amanoslar da görülen biyolojik çeşitlilik ve ekosistem kısa zaman sonra yaşanılamaz bir hal alacaktır. Ve kanserojen etki yaratan kirlilik nedeniyle yöre halkı anayurdunu terk edebilecek konuma gelebilir, çeşitli kanser vakalarının artabilme olasılığı artacaktır''
 

 
 Santrallerden küresel ısınmaya katkı sunan karbondioksit gazının açığa çıkacağını belirten Demirkan,''Santralden çıkacak kükürt dioksit ve azotoksik gazları da asit yağmurlarına neden olacak. Bitki örtüsünü, ormanları süreç içerisinde yok edecek, toprağı asitleştirecek. Türkiye'nin en güzel narenciye bahçelerinin bulunduğu bu bölge bir süre sonra tarım dışı kalabilecek. Deniz kirletilecek, deniz suyunda önemli kirliliğe neden olacak, balık nesli ortadan kalkacak, toprakta ağır metal artacak''diye konuştu.
 

''İskenderun Körfezi giderek kirleniyor'' videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet