Skip Navigation Links

Ekmek İsrafı Yapmayalım

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) İskenderun Şube Müdürü Mehmet Tamer Erkmen, Türkiye’deki ekmek israfının vahim derecede olduğunu söyledi.

Gündem   A+a-


TMO 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Ekmek İsrafı Yapmayalım
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) İskenderun Şube Müdürü Mehmet Tamer Erkmen, Türkiye’deki ekmek israfının vahim derecede olduğunu söyledi. Erkmen, vatandaşlara ‘ihtiyacınız kadar ekmek alın’ çağrısında bulundu.
Erkmen, yaptığı açıklamada,Türkiye’de günlük üretilen 82 milyon ekmeğin, 76 milyon adedinin tüketildiğini, 6 milyon ekmeğin ise israf edildiği bilgisini verdi.
Erkmen, sosyal bir yara olan ve giderek artan ekmek israfını azaltmak için vatandaşlara “tüketebileceğiniz kadar ekmek alın” çağrısı yaptı.
Milyonlarca insanın aç olduğu dünyada ekmeğin çöpe atılarak israf edilmesinin yürek yaraladığını söyleyen Erkmen, “Ekmek tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı. Türk toplumunun da kutsal değerlerinden birisi ve sofralarımızın baş tacıdır. Ekmek tarih boyunca insanoğlunun en çok ürettiği ve tükettiği gıdadır. Ülkemizde aynı zamanda alın terini, paylaşmayı, bereketli ifade eden ekmeğe her zaman derin bir saygı vardır. TMO olarak, ana görev alanımız hububat piyasalarının düzenlenmesidir. Tabii ki ekmek de hububatın en temel öznesidir.” dedi.
 
 
 

Ekmek İsrafı Yapmayalım videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet