Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erasmus Seminerleri Devam Ediyor

MKÜ'de Hayatboyu Öğrenme Programlarından biri olan Erasmus Hareketlilik Programı ile ilgili bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Eğitim   A+a-

Erasmus Programı Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor
 
Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Hayatboyu Öğrenme Programlarından biri olan Erasmus Hareketlilik Programı ile ilgili bilgilendirme seminerleri yapıldı. Seminerlerde Rektörlük Dış İlişkiler Birimi personeli tarafından üniversitemiz öğrenci ve personeline Erasmus Programı’nın faaliyet alanları, kimlerin programdan yararlanabileceği, program için başvuru koşulları, programa dahil olan ülkeler ve başvuru tarihleri gibi konularda bilgi verildi.
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Erasmus Program Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada; Mustafa Kemal Üniversitesi’nde 2012-2013 döneminde Erasmus Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında 146 öğrenci, Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında 35 öğrenci, Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında 36 öğretim elemanı ve Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında 10 öğretim elemanının programdan yararlandırılmasının planlandığı ve bu sayıların 2013-2014 akademik yılında daha da artacağı belirtildi.
 
Erasmus Programı kapsamında öğrenciler, öğrenimlerinin bir veya iki yarıyılını AB üyesi ülkelerde ikili anlaşmamız bulunan üniversitelerde yapma fırsatı bulurken, yaz stajlarını da yine AB üyesi ülkelerde bulunan üniversite veya işletmelerde yapma imkânı bulabilmektedir. Ayrıca; öğretim elemanları da genellikle 1 hafta süre ile AB üyesi ülkelerdeki üniversitelerde ve işletmelerde, ders verme veya eğitim alma faaliyeti gerçekleştirebilmektedir ve bu sayede diğer öğretim elemanları ile tanışıp işbirliği yapma imkânı bulabilmektedir. Erasmus Programı, öğrenci ve personele kültürlerarası etkileşim imkanı sunması ve üniversitelerin uluslararasılaşması için son derece önemli bir programdır.
 
 
 Program kapsamında Avrupa üniversitelerinden öğrenci ve öğretim elemanları da Mustafa Kemal Üniversitesi’ne gelerek faaliyette bulunmaktadır.
 
Erasmus Bilgilendirme seminerleri 21, 27 Aralık 2012 ve 06 Şubat 2013 tarihlerinde 3 kez yapılmıştır. Daha geniş bir kitleye ulaşmak için; 12 ve 18 Şubat 2013 tarihlerinde 2 kez daha tekrarlanacaktır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş