Skip Navigation Links

HATAY VE OSMANİYE'DE DEPREM KONUTLARININ İÇMESUYU DSİ'DE

“Tüm İmkanlarımızla Milletimize Hizmetkar Olmaya Devam Edeceğiz”

HATAY VE OSMANİYE'DE DEPREM KONUTLARININ İÇMESUYU DSİ'DEWeb
TV

Gündem   A+a-

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, yapmış olduğu devasa yatırımlarla vatandaşların refah düzeyini artırırken, milletimizi derinden sarsan taşkınlar ve orman yangınlarında olduğu gibi deprem felaketinde de yapmış olduğu çalışmalarla da dikkat çekiyor.
Depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren gerek makineli çalışmalar, gerekse insani yardım noktasında gece gündüz demeden çözüm üreten Devlet Su İşleri ekipleri, devam eden süreçte de özellikle içme, kullanma ve tarımsal sulama suyu temini için ara vermeden çalışmaya devam ediyor.
 
“Tüm İmkanlarımızla Milletimize Hizmetkar Olmaya Devam Edeceğiz”
 
Hatay ve Osmaniye’de içmesuyu temini kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “6 Şubat 2023 tarihli depremlerle başlayan süreçte ağır yaralar alan Hatay ve Osmaniye’deki hemşerilerimiz, DSİ Genel Müdürlüğümüze ait iş makineleri ve personelimizin cansiperane görev yaptığına yakinen şahit oldu. Hiç şüphesiz hepimizi derinden sarsan bu elim acıları bir kez daha yaşamamak hepimizin en büyük temennisi. Bununla birlikte DSİ olarak bize verilen vazifeleri hakkıyla yerine getirip tüm imkanlarımızla milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “6 Şubat 2023 tarihinden bugüne kadar DSİ sondaj makineleri ile Hatay'da 41 adet içmesuyu, 6 adet sulama suyu olmak üzere 47 adet; Osmaniye’de 1 adet içmesuyu, 4 adet sulama suyu olmak üzere 5 adet, toplamda da 52 adet su kuyusu açılmıştır. Toplam 8 bin 547 metre delgi yapılmış saniyede 976,34 litre içmesuyu sağlanarak yaklaşık 300 bin vatandaşımıza içme suyu ve 1860 dekar alanın ihtiyacını karşılayacak sulama suyu sağlanmıştır.
 
Kalıcı Konutların İçmesuyu Temini İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz
 
Bugüne kadar açılmış olan kuyularımızın yanı sıra, depremzede vatandaşlarımız için inşa edilmekte olan kalıcı konutlar hızla yükselirken bizde bu konutlara sağlıklı içme ve kullanma suyu temin etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Hatay ve Osmaniye’de kalıcı konutların içmesuyu temini için açılan 26 adet kuyuda, toplam 5 bin 872 metre delgi yapılmış ve toplamda saniyede 139 litre su elde edilmiştir.
 
Çalışmalar neticesinde bugüne kadar kalıcı konutlarda ikamet edecek olan 42 bin 500 vatandaşımıza yetecek içmesuyu temin edilmiş olup vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına yerleşmeden önce tüm içmesuyu temin sürecinin tamamlanması hedeflenmektedir.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HATAY VE OSMANİYE'DE DEPREM KONUTLARININ İÇMESUYU DSİ'DE videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet