Skip Navigation Links

'Hatay eskisinden daha İYİ olacak.'

Cömert: 'Hatay'ı yeniden inşa edeceğim.'

'Hatay eskisinden daha İYİ olacak.'

Politika   A+a-

İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert basınla bir araya geldi.
Proje tanıtım toplantısında “Hatay Yeniden” vizyonu hakkında bilgiler veren Nusret Cömert yapacağı projeler hakkında konuştu.
Hatay’ın Kültür Varlıklarını koruyacağını belirterek Şehrin yeniden ayağa kalkması için canla başla çalıştığını ve Hatay için en iyisini yapacağını söyledi.
İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert Proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İlkerlerini referans alıyorum dedi.
Proje Tanıtım toplantısında birer birer Hatay ve Hatay halkı için yapacağı projeleri anlattı.
İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cömert’in Proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşma ise şöyle;
Değerli hemşehrim;
Depremde yıkıldık, acılarımız büyük, kayıplarımız büyük.
Ama umudumuz daha büyük!
Deprem felaketinin memleketimde açtığı yaraları sarmak için bireysel katkılarımı yaptım ama elbette ki bunlar yetmez. Bunlar denize atılarak kurtarılan birer deniz yıldızı idi. Hatayımız’ı altyapısıyla üstyapısıyla yeniden inşa etmek gerekiyor.
Ben bu sorumluluğu Hatay’da doğmuş, hem ben hem anne hem baba tarafından 10 nesildir buranın bir öz evladı olarak, kısa bir süre önce İyi parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in adaylık davetini kabul ederek aldım.
Siyaset üstü bir iş insanıyım. Siyasi referansım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, Atatürk milliyetçiliği, anayasamızda tanımlanan Türk Milliyetçiliği’dir.
Bugün Hatay’ın yeniden inşası için tarihi bir aşamadayız.
Bu tarihi sorumluluğumun bilinciyle; Birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğum “Hatay Yeniden” vizyonumla, tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, afetlere dirençli, modern, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa edeceğim.
Bunun için planım hazır ve nasıl yapacağımı da çok iyi biliyorum.
Hatay’ı yeniden inşa ederken projeler ve finansmanı için yerel ve ulusal kaynakları değerlendirirken uluslararası kurum ve kuruluşların finans ve bilgi kaynaklarını harekete geçireceğim. Birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışı hakim kılarak Hatayımız için bir koordinatör görevi yürüteceğim.
Şehrimizin pek çok yeri büyük arkeolojik değere sahip. İlimizin tarihi alanlarını açıkhava müzesine dönüştüreceğim. Oluşturacağım kültür rotaları ile çeşitlendirilmiş turizm altyapısıyla katma değeri en yüksek turizm çeşidi olan kültür turizmini kentimize getirecek, Hatay’i kültür turizminin başkenti yapacağım.
Uygulayacağım plan, Hatay’ın tarihi alanlarının ve tarım arazilerinin korunarak hazırlandığı bir plan.
Bu planla, altyapısı ve üstyapısının doğru şekilde oluşturulduğu, ulaşım entegrasyonun sağlandığı, lojistik düzenlemelerinin yapıldığı, ihtiyaca uygun işyerlerinin belirlendiği, sanayi ve üretim alanlarının büyümeye elverişli olarak planlanıp hayata geçirildiği ve kent peyzajının yapıldığı güzel Hatay’ı yeniden inşa edeceğim.
Şehrimizde yeni Hatay yaşam bölgeleri oluşturacağım. Bu yeni yaşam bölgelerinin her mahallesinde parklar, okullar, kreşler, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve spor alanları olacak. Her kesimden ve her yaştan vatandaşım için kafeler, restoranlar, kültür, sanat merkezleri ve sosyal yaşam alanları olacak. Bunları hafif raylı sistemlerle birbirine bağlayacağım.
Göreve gelir gelmez çadırlarda, konteynerlerde, çok zor koşullarda hayatını idame ettirmeye çalışan Hemşehrilerimin yaşam koşullarını iyileştirecek tedbirler alacağım. Bu konteynerde yaşayan Hemşehrilerimin yağan her yağmurda ıslanmamaları, sıcaktan ve soğuktan korunmalarını sağlayacak önlemler alacağım. Konteyner kent koşullarında dahi aş evleri, kreşler, çocuk oyun alanları, ortak eğitim ve etüt alanları ile ortak sosyal yaşam alanları oluşturacağım.
Öncelikle tarım üretim alanlarını verimli kullanarak, üreticiye ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı, fide ve fidan desteği sağlayacağım. Çiftçilerimiz böylece, katma değeri yüksek ve iklim krizlerine dayanıklı üretim yapabilecek.
Kuracağım yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle tarım üreticilerimizin elektrik ve su maliyetini düşüreceğim. Kuracağım tarım ihtisas OSB’leriyle de tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğim.
Ticaretin omurgası, ekonominin can damarı, kültürümüzün mayası esnaf ve zanaatkarımız; yıkım görüntüsünün hafızalardan silindiği, hayatın normalleştiği, haksız rekabetin önlendiği, eşit şartlarda ticari faaliyetlerini yapabildiği, altyapısı düzgün ve sağlıklı işyerlerinde hizmet verecekler.
Hatayımızın sahip olduğu ülkemizin ve dünyanın dört bir yanına dağılmış insan kaynaklarını cezbedecek bilim ve teknoloji alanlarının oluşumu için gerekli şartları sağlayacağım.
 
Sanayi üretiminde planladığım yeni yatırımları, sanayicilerimiz ve iş insanlarımızla birlikte katılımcı bir anlayışla, proje finansmanı koşullarını oluşturarak yapacağım. Bu şehrimiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunurken beraberinde istihdamı da getirecektir.
Karma organize sanayi bölgeleri ile ihtisas organize sanayi bölgelerinin şehrimize kazandırılması, küçük sanayi sitelerinin kurulması için çok yönlü çalışacağım.
Zengin doğalgaz rezervlerine sahip doğu Akdeniz bölgesinin enerji üssü oluşumuna Hatay’ı entegre edeceğim.
Emeklilerimiz için gündüz bakım evleri, dar gelirli Hemşehrilerimiz için ise maliyetine satış yapan sosyal marketler açacağım.
Gençlerimiz için mesleki eğitim merkezleri, sosyal, kültürel ve spor alanları oluşturacağım.
Kadınlarımız için eğitim merkezleri ve sosyal alanlar, çocuklarımız için kreşler yapacağım.
Hemşehrilerimin sağlığa erişimini kolaylaştıracağım.
Bütün bunları yaparken dünyamızın en büyük sorunu olan karbon salımına bağlı iklim değişikliği tehdidini dikkate alarak Net Karbon Sıfır ilkelerini ve uygulamalarını dikkate alacağım.
Eğitim kurumlarının sağlıklı gelişimi için gerekli altyapı desteğini vereceğim.
Hatay’ı yeniden inşa ederken projelerin finansmanı için yerel ve ulusal kaynakları değerlendirirken uluslararası kurum ve kuruluşların finans ve bilgi kaynaklarını harekete geçireceğim.
Hem bugüne hem de yarına güvenle bakacağımız Yeni Bir Hatay inşa edeceğim.
Hatay eskisinden daha İYİ olacak
 
Nusret Cömert
İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet