Skip Navigation Links

Herkes Kendi Gündemine Belirledi Çağşar Noktayı Koydu!

20.maddesi gereğince 05.02.2013 Salı günü saat 14.00’da Meclis Başkanvekili Özer Çağşar başkanlığında toplandı.

Gündem   A+a-


BELEDİYE MECLİS 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Herkes Kendi Gündemine Belirledi Çağşar Noktayı Koydu!
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 05.02.2013 Salı günü saat 14.00’da Meclis Başkanvekili Özer Çağşar başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.
Gündem dışı konuşmalarda gündeme gelmesi üzerine, Meclis Başkanvekili Özer Çağşar, Katı Atık Değerlendirme Tesisi arıtma tesisinden çıkan çamurların 10 yılı aşkın süredir aynı şekilde biriktiğini, bu biriktirme işleminin bu dönemle ilgili olmadığını söyledi.
Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapımı için geçmiş belediye yönetiminde karar alındığını anımsatan Meclis Başkanvekili Özer Çağşar, “Kurumlarda aslolan hizmetlerde sürekliliktir. Önceki dönem belediye yönetimi döneminde karar alındı. Şimdiki yönetim devam ettiriyor.Bu çöp fabrikası her şeye rağmen İskenderun için bir ihtiyaçtır” diye konuştu.
Arıtma tesisinden çıkan çamurların Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi projesi kapsamında kompost olarak değerlendirilmesinin öngörüldüğünü vurgulayan Meclis Başkanvekili Özer Çağşar, ancak tesiste proje değişikliği, yer tesliminin geç yapılması ve bir dizi bürokratik nedenlerle geciktiğini söyledi.
Meclis Başkanvekili Özer Çağşar konuşmasında, “Bu tesis zamanında bitmiş olsaydı, biriken çamurlar Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinde işlenecekti. Kompost tesis tamamlandı. Firmanın bu çamurları işleme konusunda talebi var” dedi.
Eski, kullanım ömrünü tamamlayan içmesuyu şebekesinin değişme çalışmasının sürdüğünü, bunun altyapı çalışması olduğunu, su şebekesi için asfaltın kazılması nedeniyle bazı sıkıntılar olabileceğini ifade eden Meclis Başkanvekili Özer Çağşar, bazı mahallelerde çalışmanın tamamlandığını, halkın yeni içmesuyu şebekesinden su aldığını, çalışma tamamlanan yerlerin asfaltlanacağını söyledi.
Meclis Başkanvekili Özer Çağşar, “Kanalizasyon altyapı çalışması yaparken de bazı sıkıntıları yaşadık. Sonuca baktığımızda çok düzgün çalışan kanalizasyon sistemi var. İçmesuyunda da aynı şeyi yaşayacağız. İçmesuyu şebekesi döşenen mahalleler tertemiz yeni şebekeyle su almaktadır. Projenin aralık ayında bitmesi planlanıyor. Hem yeni içmesuyu şebekesinden musluktan akan su içilecek hem de asfalt çalışmasını yavaş yavaş bitirmiş olacağız. Bu çok büyük katkıdır İskenderun için” diye konuştu.
Belediye Meclisi, aşağıdaki gündem maddelerini şu şekilde karara bağladı:
 
G Ü N D E M:
1- Aşkarbeyli Mıntıkası 2802 Nolu parselin kentsel dönüşüm alanı yapılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
2- Gecekondu Önleme Bölgelerinde yapılacak olan konutların tespiti ve dağıtımını denetlemek üzere ihtisas komisyonunun seçilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu raporu okundu. İşaret usulü ile yapılan oylama sonucunda karara gerek olmadığına oyçokluğu ile karar verildi.
 
Meclis, 1 Mart 2013 Cuma günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.
Gündem maddelerinden çok gündem dışı konuşmaların damgasını vurduğu meclis oturumunda tablo değişmedi ve gruplar adına söz alan isimler de her zamanki gibi kendi gündemlerini belirlemek gayretinde oldular.
MHP Grup Başkan Vekili Garip Şandır, bir çok kez gündeme getirdiği Suriyeli mülteciler sorununa dikkat çekerek, mülteciler barınma ve zorunlu ihtiyaçları noktasında belediye yönetiminin duyarsız kaldığını iddia etti.
Yeşiller Partisi Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’un kaçak yapılara istinaden yaptığı konuşmada belediye yönetimine suçlamalar vardı.
Her zaman meclis oturumlarında yaptığı konuşmalarla takdir toplayan AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan Erten, medyada da geniş yer bulan lağım dağları konusuna dikkat çekerek, bölgede ciddi sıkıntılar olduğuna vurgu yaptı.
Arıtma tesisinden çıkan lağım çamurunun belediye imkanlarıyla bölgede döküldüğünü belirten Erten, çamurun Envitec firmasına verilmediğini söyledi.
CHP’li meclis Üyesi Mustafa Özen de, çamur konusuna dikkat çeken konuşmasında yağmurlu ve rüzgarlı havalarda ciddi kokular yayılmasının doğal olduğunu söyledi.
Özen, MHP’li Şandır’ın gündeme getirdiği mülteciler sorununun belediyenin edğil, devletin sorunu olduğuna vurgu yaptı.
CHP Grup Başkan Vekili Kamil Turan, tüm iddialara yanıt niteliğinde yaptığı konuşmada, Ercüment Kimyon’a yüklendi ve her konuda itirazları bulunması nedeniyle de ağır eleştirilerde bulundu.
Her türlü yatırıma karşı çıkmak alışkanlığını sürdüren Ercüment Kimyon’u eleştiren Turan, sosyal demokrat olmanın, sosyal belediyeciliği savunmanın çok ötesinde tavırlar sergileyen Kimyon’un tavrını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.
 
AK Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, İmam Hatip Lisesi’nden talep edilen 5 kamyon harç malzemesin verilmemesini eleştirdi ve belediyenin hiç ayrım yapmadan tüm okullara yardım edebileceğine dikkat çekti.
İskenderun Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar da, sürekli söz isteyerek karşılıklı tartışma ortamına dönen meclis oturumunda süreyi çok iyi kullanmanın ötesinde, bölgenin kaderini değiştirecek konulara öncelik vermek istediğini söyledi.
Ardından tüm konuşmalara cevap veren Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar, çöp fabrikası başta olmak üzere, bir çok konudaki eleştirilere olgunlukla yanıt verdi.
İçme suyu çalışmaları nedeniyle kazı yapılan bölgelerde ciddi sıkıntılar olduğunu kabul eden Özer Çağşar, çalışmaların bittiği mahallelerin asfalt ihalesinin yakında yapılacağını ve sıkıntıların giderileceğini ifade etti.
 
 

Herkes Kendi Gündemine Belirledi Çağşar Noktayı Koydu! videosunu izlemek için tıklayın.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet