Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK yalan mı söylüyor?

Türk-Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça basın açıklamasında Hatay İl Milli Eğitim Müdürünü Hedef Aldı...

Eğitim   A+a-

Türk-Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça’nın yaptığı basın açıklamasından sonra, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’te basın açıklamasında bulunarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde geçici olarak Avukat olarak görevlendirilen Sınıf Öğretmeni Edip Mullakütükçü’nün geçici görevlendirilmesinin iptal olduğunu belirtmişti.
Bunun üzerine
Türk Eğitim Sen Genel Merkezin Hatay Valiliğine sormuş olduğu bilgi edinme başvurusunda, Avukat Edip Mullakütükçü’nün vekil tayin edildikten sonra görevini halen sürdüğü ortaya çıktı.
Türk-Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK yalan mı söylüyor?” Diyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi;“4 Aralık 2012 tarihinde basın açıklamamızda Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Avukat olarak geçici görevlendirilen Sınıf Öğretmeni Edip MULLAKÜTÜKÇÜ’nün asli görevini yerine getirmediğini ve Bohşin İlkokulunda bulunan sınıfının da diğer sınıflarla birleştirmek suretiyle kapatıldığını ve bu okulda Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ’den dolayı bir normun saklı tutulduğunu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün suç işlediğini belirtmiştik.
 
Bunun üzerine Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü bizim yapmış olduğumuz Basın Açıklamasına 06/12/2012 tarihinde bir basın açıklaması ile cevap vermiş ve Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ’nün geçici görevlendirilmesinin iptal edildiğini kamuoyu ile paylaşmışlardı.
 
Türk Eğitim Sen Genel Merkezimizin Hatay Valiliğine sormuş olduğu bilgi edinme başvurusuna 29/01/2013 tarihinde cevap vermiş ve Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ’nün 22/05/2012 tarihinden bu yana vekil tayin edildiğini ve halen bu görevini yürüttüğünü ve Sınıf Öğretmeni olması sebebi ile kendisine okulundan ek ders ücreti ödendiğini belirtmiştir. Bu durumda İl Müdürü Kamuoyunu yanlış bilgi vermek suretiyle yanıltmıştır. Bizler Sayın İl Müdürü’nün kamuoyuna açıkladıklarına itibar etmek istiyoruz ama bize gelen resmi belgeler kendisini yalanlamaktadır.
 
Buradan Sayın İl Müdürü Osman ŞİMŞEK’e sormak istiyoruz.
 
1- 06/12/2012 tarihinde Basın Açıklamanızda belirttiğiniz Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ’nün geçici görevlendirmesi iptal edilmesi yalan mıydı?
 
2- Halen görev yapmakta olan Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ sınıf öğretmenliği görevinden dolayı ekders ücreti almaktadır. Asli görevini yapmayan bir kişiye nasıl ek ders ücreti ödenmektedir? Asli görevini yerine getirmeyenlerin geçici görevlendirmelerinin iptal edilmesi yönündeki Milli Eğitim Bakanlığının ilgili genelgesi bu kişiyi kapsamamakta mıdır?
 
3- Bohşin İlkokulundaki sınıfı diğer şubelerle birleştirilmek suretiyle bu okulda 1 adet sınıf öğretmenliği normu saklanmakta mıdır?
 
4- Avukat Edip MULLAKÜTÜKÇÜ’nün müdahil olduğu davalardan her hangi bir vekalet ücreti almadığı belirtilmektedir. Acaba bu şekilde Avukatlık Kanunu ve diğer sair kanunlara aykırı hareket edilmiş midir?
 
Sayın İl Müdürümüz Osman ŞİMŞEK’ten bu sorularımıza cevap bekliyoruz.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş