Skip Navigation Links

GÜZELMANSUR, DEPREMZEDE ESNAFIN KREDİLERİ 1 YIL DAHA FAİZSİZ ERTELENMELİ

KREDİ ÖTELENMEZSE HEM ESNAF HEM DE ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ TAKİPLİ DURUMA DÜŞER

GÜZELMANSUR, DEPREMZEDE ESNAFIN KREDİLERİ 1 YIL DAHA FAİZSİZ ERTELENMELİ

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, esnaf ve sanatkarların Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 yıl daha faizsiz ötelenmesi gerektiğini vurguladı.
 
 
 
Konuyu verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Güzelmansur, depremden sonra 1 yıl ötelenen söz konusu kredilerin ödemesinin 6 Şubat 2024 itibarıyla başladığını ancak Hatay ve diğer deprem illerinde esnaf ve sanatkarların bu kredileri ödeyebilecek duruma henüz gelmediğini belirtti.
 
 
 
KREDİ ÖTELENMEZSE HEM ESNAF HEM DE ESNAF KEFALET KOOPERATİFLERİ TAKİPLİ DURUMA DÜŞER
 
Güzelmansur şu değerlendirmelerde bulundu: “Hatay’da ve diğer deprem illerinde, esnaf ve sanatkârlarımızın işyerleri yıkıldı, malları telef oldu ve tüm birikimleri eridi. Bu durumdaki depremzede esnaf ve sanatkarlarımızın daha önce ötelenen kredilerini 6 Şubat 2024 itibarıyla ödemesi gerekiyor. Ancak büyük bir çoğunluğu işyerini hâlâ açamamış, küçük bir kısmı da 25 m2’lik konteynerlerde dükkân açmış ancak kazanç sağlayamayan esnaf ve sanatkarlarımız için söz konusu kredinin 1 yıl daha faizsiz ötelenmesi gerekmektedir. Aksi halde hem esnaf ve sanatkarımız hem de kooperatifler takipli duruma düşecekler, Hatay başta olmak üzere deprem illerinin ticari hayatını ayağa kaldırmak mümkün olmayacaktır.”
 
Güzelmansur’un Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istediği sorular şunlar;
 
Hatay’da Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’ne kredi borcu olan esnaf ve sanatkâr sayısı nedir? Bu kredinin toplam büyüklüğü nedir?
Hatay’da ve diğer 10 deprem ilinde, iller bazında, 6 Şubat sonrasında kredi borcu 1 yıl faizsiz ötelenen esnaf ve sanatkâr sayısı nedir?
6 Şubat depremlerinde yıkılan ticarethanelerin yarısının Hatay’da bulunduğu ve Hatay’da ticari hayatın 1 yıldır durağan olduğu göz önünde bulundurulduğunda esnaf ve sanatkarlarımızdan ötelenen kredilerini 6 Şubat 2024 itibarıyla ödemesini beklemek doğru ve gerçekçi bir yaklaşım mıdır?
Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen illerin esnaf ve sanatkârlarının Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’ne olan kredi borçlarını 1 yıl daha faizsiz ötelemek için planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır? Detayları nedir?
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet