Skip Navigation Links

DESİFED Kuruldu, Başkan Atakaş Seçildi

Hatay Kahramanmaraş ve Osmaniye’yi kapsayan TR 63 Bölge SİAD’ların ortak girişimiyle Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Fe

Gündem   A+a-

DESİFED Kuruldu, Başkan Atakaş Seçildi
 
Hatay Kahramanmaraş ve Osmaniye’yi kapsayan TR 63 Bölge SİAD’ların ortak girişimiyle DASİFED (Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) Kuruldu. Yapılan Genel Kurulla Federasyonun başkanlığına İskenderunlu işadamı Recep Atakaş Seçildi.
Bölgesel kalkınmada etkin rol almak üzere Kalkınma Ajanslarının yapılanmasına paralel olarak kurulan DASİFED Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu bölgesel SİAD Federasyonları yapılanması kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin içinde yer alan çoğunluğu SİAD’lardan oluşuyor.
TR 63 bölgesini kapsayan Hatay merkezli, HASİAD Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği, İSSİAD İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği, OSİAD Osmaniye Sanayici ve İşadamları Derneği, HATABİD Hatay Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Doğaya Dönüş Derneği ile Dörtyol’dan Portakal Çiçeği Kadın Girişimciler Derneği yer aldı.
DASİFED, 07.01.2013 tarihinde, merkezinde yaptığı Genel Kurul seçim sonucunda; Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İskenderun SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Başkanvekilliğine Hatay SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Gül, Sayman Üyeliğe İskenderun SİAD Yönetim Kurulu üyesi Vefik Çelik, Genel Sekreterliğe İskenderun SİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akıncı ve üyeliklere Osmaniye SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Yücel, HATABİD Yönetim Kurulu Başkanı Nidal Özdemir, Portakal Çiçeği Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Doğan, Hatay SİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve Hatay SİAD Genel Sekreteri Tahsin Kabaali görev aldı.
Denetleme Kuruluna; Hatay SİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Korkmaz, Osmaniye SİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Alper Kazan ve İskenderun SİAD üyesi Sezai Boncuk, Disiplin Kurulu Üyeliğine ise Hatay SİAD Üyesi ve Geçmiş Dönem Başkanı Mehmet Kılıçlar, İskenderun SİAD Üyesi Ali Zontur ve Osmaniye SİAD Üyesi Nedim Alıcı seçildi. Ayrıca Federasyon müdürü olarak Hasan Süral görevlendirildi.
Federasyon Genel Kurulda aldığı karar gereğince; TÜRKONFED’e üyelik başvurusunda bulunulduğu ve TÜSİAD‘ın da üyeliği de kabul edildi. DOĞAKA’nın faaliyetlerini sürdürdüğü TR 63 Bölgesi sınırlarında faaliyetlerini sürdürecek olan DASİFED, bölgenin kalkınmasında etkin rol oynayarak, bölge sorunlarını ülkenin gündemine sokmak ve çözüm önerileri bulmak için çalışmalarda bulunacak.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet