Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaymakam Su ve Civelek TRT 6’nın canlı yayın konuğu oldu

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, TRT 6’nın (TRT Şeş) canlı yayın konuğu oldu.

Gündem   A+a-

‘Şehirlerimiz’ adlı programın çekimi İskenderun Belediyesi Sosyal Tesis-3’te gerçekleştirildi
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek TRT 6’nın canlı yayın konuğu oldu
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, TRT 6’nın (TRT Şeş) canlı yayın konuğu oldu.
Şehirlerimiz adlı programın çekimi, İskenderun Belediyesi Sosyal Tesis 3’de gerçekleştirildi.
Güneşli havada, deniz kenarındaki Sosyal Tesis 3’de çekimi yapılan programa canlı yayın konuğu olarak İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, işadamları Abit Erol, Veysi Tarhan ve Ahmet Turhan katıldı.
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Orhan Eren, Yönetmen Yardımcılığını Ayşe Selçuk, sunuculuğunu Ali Karadeniz’in üstlendiği Şehirlerimiz (Bajaren Me) adlı program hafta sonu 12.00-13.30 saatleri arasında TRT 6 kanalında, canlı yayınlandı.
1 Ocak 2009’da Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na bağlı olarak yayın hayatına başlayan TRT 6, Türkiye’nin zenginliğini ve renklerini ekrana taşımak amacıyla kuruldu. TRT 6, ağırlıklı olarak Kürtçe yayın yapıyor. Şehirlerin tanıtımını amaçlayan Şehirlerimiz adlı program, iki yıldır sürdürülüyor.
Çekimler için Ankara’dan gelen ekip, canlı yayın aracıyla çekimini gerçekleştirdi.
Şehirlerimiz adlı canlı yayınlanan programda, konuşmaların simultane çevirisini Kutbeddin Yay yaptı.
 
 
‘İskenderun’a layık olmaya çalışıyoruz’
İskenderun’un tanıtımına katkısı nedeniyle, program ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun gerçekten cennet. Şubat ayında cennet gibi pırıl pırıl gündeyiz. Amanoslar, tepeler karlı, arkamızda pırıl pırıl deniz. Ne güzel güneşin altındayız, imrenilecek yer. İskenderun cennet. Bizde bu cennetin kıymetini bilmeye ve halkımıza layık olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
 Bir hekim olarak, şehri canlı organizmaya benzettiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Sürekli gelişen, değişen organizma. Biz de bu gelişmede ne yapabiliriz diye düşündük. Önce beynin rahat çalışması lazım. Beyin rahatsa diğer sistemler de iyi çalışır. Beynin, yani toplumun rahat ve huzurlu olmasının en önemli unsuru adalettir. Adaletli, herkese eşit hizmetin verildiği, güvenli, huzurlu kent olursa herşey güzel olur düşüncesiyle halkımıza eşit ve adaletli hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Dünyanın en önemli sorununun küresel iklim değişikliği olduğunu, 2006 yılında sel felaketi yaşayan İskenderun’da, bu bilinçle hızla drenaj kanalları yapıldığını, kentimizin sel felaketinden uzaklaştığını, içmesuyu problemi olduğunu, çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, vahşi depolama kaynaklı çöp sorununun çözüldüğünü, ileri teknolojide Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin kurulduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun daha yaşanılır bir kent olmaya başladı” dedi.
İskenderun’un denizden uzaklaştığını, çok güzel iskele yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çok modern, denize köprü iskele yaptık. Vatandaşımız kürek çekecek, balık tutacak aynı zamanda ulaşımı da rahatlatacak. Deniz ulaşımını kullanmak lazım” dedi.
 
 
‘Altyapı olmadan üst yapı olmaz’
Altyapının önemine değinerek, altyapı olmadan üst yapının tutmayacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Binanın temeli olmadan birinci katı çıkamazsınız” diye konuştu.
Halk Eğitim Müdürlüğüyle birlikte çeşitli kurslar verildiğini, sosyal ve kültürel çalışmalar yapıldığını, beş adet kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde binlerce kadının ücretsiz sertifikalı kurslara katıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Üretim insana saygı getirir. Bu bakımdan çok mennunuz” şeklinde konuştu.
Spora çok önem verildiğini, spor kompleksleri yapıldığını, spor etkinlikleri düzenlediğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek,sporun insanın bedensel ve ruhsal katkısının yanı sıra, kaynaşmayı da sağladığını vurguladı. İskenderun’un, körfez krizinden önce Türkiye’nin vergi rekortmenini çıkarttığını, körfez krizinden sonra limanın sessizliğe girdiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Limanı’nın LİMAK ile birlikte Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olma yolunda olduğunu söyledi.
 
Nikah Salonu 14 Şubat’ta hizmete girecek
Sahilde yapılan yeni Nikah Salonu’nun 14 Şubat’ta hizmete gireceğini müjdeleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskele yanında Türkiye’nin en şık nikah salonunu yaptık. 14 Şubatta hizmete açacağız. Bu özel günde bir çok çiftimizin nikahını kıyacağız. Denize uyum sağlayan bir yapı oldu” dedi.
Üniversiteyle birlikte çalışma yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çalışmalarımızda bilimi yanımıza alıyoruz. Planlama ve yapılandırmalarda bilim mutlaka rafta kalmamalı. Deprem için epey önlemler almaya başladık. Üniversite, Kandilli Rasathanesi ve AFAD ile birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en büyük sorununun enerji sorunu olduğunu, ilçemizde beş yıldızlı otellere ihtiyaç olduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Üniversite panel yapacak. Kıyı ile ilgili profesörler geldiler. İskenderun’da yer bulamadılar, Antakya’da yaptılar. Bu panel İskenderun içindi. Beş yıldızlı otel, lüks değil ihtiyaçtır” diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kültürel eski yapılara da sahip çıkmak gerektiğini ifade etti.
 
‘İskenderun görülmeye değer güzellikte’
Denizin kıyıya vurduğu dalga sesinin en dinlendirici ses olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Harika coğrafyamız var. Bu güzelliği gelip görmelerini rica ediyorum. İskenderun, sükutu hayale uğratmayacaktır” dedi.
90’lı yıllarda körfez savaşıyla limanın durduğunu, şimdi Ortadoğu’da sıkıntı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, savaşın kazananı olmayacağını ifade etti.
Özgürce, bir arada yaşamayı, laik demokratik cumhuriyete ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz” diye konuştu.
 
 
‘İskenderun her alanda gelişerek kabuğunu kırdı’
Programı kentimizde gerçekleştiren program ekibine teşekkür eden Kaymakam Ali İhsan Su, İskenderun’un Amanos dağlarının eteklerinde kurulmuş çoğrafi, ekonomik, sosyal yapısı, ticareti, sanayisi, turizmi ve tarımıyla öne çıkan ilçe olduğunu ifade etti.
Bir liman kenti olan İskenderun’da, iki liman, 6 iskele, dört dolum tesisi bulunduğunu anlatan Kaymakam, bunların İskenderun ticaretinde çok önemli yer tuttuğunu vurguladı.
Kaymakam Ali İhsan Su, ülkemizin demirçelik sektörünün yüzde 30’u, ülkemizin filtre sanayinin yüzde 70’inin ilçemizde gerçekleştiğini, birçok medeniyete evsahipliği yapan kentimizin her alanda kendini geliştirerek kabuğunu kırdığını ifade etti.
Kaymakam Ali İhsan Su, limanda modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini, limanın, konteyner limanı haline geldiğinde bölgede çok önemli faaliyetin gerçekleştirilmiş olacağını anlattı.
 
‘Güzelliği açığa çıkaran ve yaşatan insanımızdır’
İskenderun’un doğal güzellikleri, gezilebilecek önemli yerleri, yamaç paraşütü, yayla turizmi, 3 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip otelleri ile turizm kenti olduğunu, tarıma bakıldığında Akçay şeker portakalı için tescil müracaatı yapıldığını anlatan Kaymakam Ali İhsan Su, “Seralarda muz üretiyoruz. Çok kaliteli, çok lezzetli. Tarımsal alanda muz, narenciye, maydanoz, zeytin, tatlı patates, şeker portakalı, kayısı bunlar yetişmekte” dedi.
Şu an beş yıldızlı otel olmadığını belirten Kaymakam Ali İhsan Su, gelecek beş yıl içinde burada en az beş tane beş yıldızlı otelin hizmete gireceği düşüncesini dile getirdi.
“İskenderun’un tüm bu güzelliklerini açığa çıkaran, yaşatan, eteğe kemiğe büründüren buradaki insanlarımızdır” diyen Kaymakam Ali İhsan Su, değişik inanç, fikir ve düşünceden insanın kentimizde yüz yıllardır bir arada, kardeşlik, barış, hoşgörü ortamında yaşam sürdüğünü anımsattı.
İskenderun Belediyesi Sosyal Tesis 3’teki program bitiminde, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, işadamları Abit Erol, Veysi Tarhan, Ahmet Turhan ve program ekibi, sohbet etti.
Ankara’dan çekimler için kentimize gelen ekip, çekimlerin ardından Sosyal Tesis 3’te denizin dalga sesleri arasında eşsiz manzarayı fotoğrafladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar