Skip Navigation Links

ÖĞRENCİLER OLİ İLE OLİMPİK SPOR EĞİTİMİ ALIYOR

İskenderunlu Minikler Spor Kültürüyle Tanıştı

 ÖĞRENCİLER OLİ İLE OLİMPİK SPOR EĞİTİMİ ALIYORWeb
TV

Spor   A+a-

 ÖĞRENCİLER OLİ İLE OLİMPİK SPOR EĞİTİMİ ALIYOR
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" sunumu, İskenderun Yükseliş Koleji Konferans Salonu'nda yapıldı.
Genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini hedefleyen projede, ilkokul öğrencilerine, "insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play ve olimpizm" hakkında bilgiler verildi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ), Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde deneyimli sunucusu, sevilen maskotu Oli ve zaman zaman tanınmış ve rol modeli niteliğindeki milli sporcuların da katılımlarıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 45 dakikalık interaktif eğitim sunumları yapılıyor.
Proje sunucusu Sibel Yazgan Tel tarafından verilen, eğlenceli aktivitelerle dolu sunumda, öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi.
Projede Akademisyenler ve çocuk psikologları iş birliğiyle ilgili yaş gurubundaki çocukların ilgi ve algılamalarına uygun olarak sürekli geliştirilen sunumlar; spor, sağlık, beslenme, çevre duyarlılığı, insan vücudu, Olimpiyat Oyunları, spor dalları, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play gibi konularda çocukların öğrenirken eğlenmelerini hedefleyen çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle işlenmektedir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye'de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan OLİ, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında Olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilmiş ödüllü bir projedir.
 
17 Şubat 2006 tarihinde hayata geçirilen proje ile farklı şehirlerde devlet ve özel ilköğretim okulları ziyaret edilerek milyonlarca öğrenciye ulaşıldı. Proje ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri hedeflenmektedir.
Programa katılan İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, “Milyonlarca öğrenciye ulaşan bedene, iradeye ve zihne özgü nitelikleri yücelterek dengeli biçimde bütünleşmeyi sağlayan spor ve olimpizm kültürüyle, çocuklarımızın erken yaşta tanışmasını sağlayan çok önemli bir proje” açıklamasında bulundu.
Salondaki tüm öğrenciler, projenin sevilen maskotu 'Oli' ile birlikte dans edip eğlendiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 ÖĞRENCİLER OLİ İLE OLİMPİK SPOR EĞİTİMİ ALIYOR videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet