Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bol Bol C Vitamini Alın

Üst solunum yollarına ait sağlık sorunlarının görülme sıklığının arttığı bunu domuz gribine bağlamanın asılsız dedikodulardan ibaret olduğu belirtildi

Sağlık   A+a-

DÖRTYOL DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ UZM. DR. ADEM TAKIŞ;
“EL TEMİZLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİN, BOL BOL C VİTAMİNİ ALIN”
 
Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Takış kış mevsiminde soğuk algınlığı, farenjit, larenjit, nezle, grip, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yollarını ilgilendiren sağlık sorunlarının görülme sıklığının artığını belirterek bunu domuz gribine bağlamanın asılsız dedikodulardan ibaret olduğunu belirtti.
Başhekimlik makamında ziyaret ettiğimiz Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Takış Dörtyol’da yaşanan üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilgili bizlere detaylı açıklamalarda bulundu.
 
 Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Takış yaptığı açıklamada; “Üst solunum yolu enfeksiyonları ülkemizde kış mevsiminde sıkça görülmektedir. Bu her yıl tekrarlanan bir olgudur. H1N1 dediğimiz virüs çok sayıda insana bulaşmaktadır. Yalnız bu virüs vücut direnci düşük olan çok az sayıda insan üzerinde yıkım yapmakta ve etkili olabilmektedir. Özellikle hamile bayanlar, kalp ve damar hastalığı bulunanlar, kanser tedavisi görenler, böbrek ve karaciğer yetmezliği bulunanlar başta olmak üzere tüm hemşerilerimiz el temizliğine özen göstermeli ve bol bol C Vitamini tüketmelidir.” dedi...
Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Takış kapalı mekanlarda bulunulması, herkesin bir arada olması, enfeksiyonu olan bir kişinin diğerlerine de enfeksiyonu bulaştırmasına neden olduğunu belirterek; “Ayrıca havalandırmalar, sigara içilmiş kapalı ortamlar, toplu taşıma araçlarının daha sık kullanılması gibi nedenler de enfeksiyonun yayılmasını kolaylaştırmaktadır. Kişisel faktörler de çok önemlidir. Doğuştan gelen bir takım özellikler, alerjik yapı ya da anatomik bir takım özellikler varsa bunlar enfeksiyona yakalanmamızı kolaylaştırır.” dedi.
Dörtyol Devlet Hastanesinin gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle aldığının altını da çizen Uzm. Dr. Adem Takış; “Hastanemize müracaat eden 33 yaşındaki N.Ş. isimli bayan hastamız göğüs ağrısı, göğüste çekilme, hava açlığı, solunum hareketlerinin azalması ve nabızda hızlanma şikayetlerinde bulunmuştur. Hastamızın 35 haftalık hamile olması durumun hassasiyetini arttırmıştır. Dörtyol Devlet Hastanesinde yapılan acil müdahale ile bebek sezaryenle alınarak küvezde bakımına başlanmıştır. Annenin tedavisinin devamı içinse ventilatör ihtiyacı olduğundan İskenderun Devlet Hastanesine sevki yapılmıştır. İskenderun’da yapılan tüm müdahalelere rağmen anne kurtarılamamıştır.” dedi.
Anneden alınan boğaz süprüntülerinde H1N1 virüsüne rastlandığını belirten Uzm. Dr. Adem Takış; “Bu durum N.Ş. isimli hastamızın hamile olmasından kaynaklıdır. Kalp ve damar hastalığı bulunanlar, kanser tedavisi görenler, böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlar; soğuk algınlığı, farenjit, larenjit, nezle, grip, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst hava yollarını ilgilendiren sağlık sorunları ile karşılaştıklarında ihmal etmeden en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir.” dedi.
Bir hekim tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmaması konusuna da değinen Uzm. Dr. Adem Takış; “Antibiyotik bakterileri öldürür ama üst solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan virüsleri öldürmez. Viral enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanılması bakterilerde direnç gelişimine yol açar, gerçekten bu ilaçlara ihtiyacımız olduğunda ise işe yaramazlar. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmanın en temel yolu el ve vücut temizliğimize azami hassasiyet gösterilmesi ve bölgemizde bolca bulunan ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan narenciye ürünlerinden sık aralıklarla tüketilmesidir. Kapalı yerlerden uzak durulması, mümkün değilse kalınan mekanların sık sık havalandırılması ve sigara tüketilmemesi gerekmektedir” dedi.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)

 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş