Skip Navigation Links

Dünyadaki En Düşük Enerji Tüketimini Sağlıyoruz

Küresel ısınmanın en önemli gündem maddesi olduğunu aktaran Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Davos’ta yeşil çelik konusundaki yatı

Dünyadaki En Düşük Enerji Tüketimini Sağlıyoruz

Ekonomi   A+a-

 
Küresel ısınmanın en önemli gündem maddesi olduğunu aktaran Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Davos’ta yeşil çelik konusundaki yatırımları ele aldı;
 
Dünyadaki En Düşük Enerji Tüketimini Sağlıyoruz
 
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İsviçre’nin Davos kasabasında, “Güvenin Yeniden İnşası” temasıyla hükümet, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’na katıldı.
 
Davos’ta ekonomi programlarıyla ön planda olan Bloomberg HT mikrofonlarına konuşan Fuat Tosyalı, küresel ısınma, ekonomik büyüme ve istihdam başlıklarında, Tosyalı Holding olarak gerek üretim gerekse yatırım perspektifinde liderlik ettiği bölümleri ve özellikle yeşil çelik konusundaki yatırımları ele aldı.
 
‘DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇATI TİPİ SOLAR SANTRALİNE SAHİBİZ’
Küresel ısınmanın son dönemlerin en önemli gündem maddesi ve Davos’un ana konularından biri olduğuna dikkat çeken Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Dünya’da bir çok çelik şirketi karbon salınımı ile ilgili programlar açıklıyor. Biz çok önceden bu konuda çalışmaya başladık. Ton başı çelik üretiminde dünyadaki en düşük enerji tüketimini sağladık. Yıllardır yaptığımız yatırımlarla şu an dünyanın en büyük çatı tipi solar santraline sahibiz. Çatılarımızda 240 mw enerji üretiyoruz; ama bu yeterli değil. Geçtiğimiz yıl aldığımız stratejik bir kararla 240 mw olan güneş elektrik üretimimizi 10 katı arttıracağız. Bunun büyük bir kısmını çelik üretiminde kullanacağız” diye konuştu.
 
‘SUUDİ ARABİSTAN’DA ÖNCE YASSI ÇELİK ÜRETECEĞİZ’
Yeni yatırım alanlarına baktıklarının altını çizen Fuat Tosyalı “2024’te Cezayir’deki kapasitemizi 8 milyon tona çıkaracağız. Suudi Arabistan planladığımız en iyi yatırımlardan biri olacak. Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biriyiz. Suudi Arabistan’da önce yassı çelik üreteceğiz” dedi.
 
Elektrikli otomobil üretimini yüksek boyutlara taşınacak bir yapıya gittiklerini ifade eden Fuat Tosyalı “Ankara’da BWC Power Motor fabrikasının açılışı için gün sayıyoruz” diye konuştu.
Tosyalı, Türkiye’deki sıvı çelik kapasitesini ise 6 milyon tona çıkardıklarını da sözlerine ekledi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet