Skip Navigation Links

Hatay Havalimanında Çalışmalar Sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane, Hatay ve Çukurova havalimanlarında inşaatların devam ettiğini belirtti.

Hatay Havalimanında Çalışmalar Sürüyor

Gündem   A+a-

 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane, Hatay ve Çukurova havalimanlarında inşaatların devam ettiğini belirterek, "Çukurova Bölgesel Havalimanı bitmek üzere, bu ay içinde açmak için 7/24 çalışıyoruz." dedi.
 
Uraloğlu, yerli ve milli projeler ile ulaşım hatlarına yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Hava, kara, demir ve deniz yolları ile iletişimde önceliklerinin yerli ve milli teknolojiyi kullanmak olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Demir yolu araçlarının yerli ve milli olması yönündeki çalışmalara ağırlık veriyoruz. Milli Metro Projesi, lokomotif üretimi ve milli elektrikli tren seti gibi projeler ülkeye değer kattı. Akıllı ulaşım yollarında da kullanılan teknolojiler de Türkiye'de üretiliyor." diye konuştu.
Uraloğlu, 2002'de 26 olan havalimanı sayısını 57'ye yükselttiklerine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:
 
"Havalimanı sayımız aşağı yukarı Türkiye'deki ihtiyacı karşılama noktasına geldi. Yozgat, Bayburt-Gümüşhane ve Çukurova bölgesel havalimanlarının inşaatları devam ediyor. Çukurova Bölgesel Havalimanı bitmek üzere. Bu ay içinde açmak için 7/24 çalışıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın üçüncü pistinin inşaatına ve Antalya Havalimanı'nda da yeni bir terminal binasına başladık. Depremde hasar gören Hatay Havalimanı'na ilişkin çalışmalar yaptık. Hatay ve çevre illerde yer araştırmaları yaptıktan sonra Hatay Havalimanı'nı kendi yerinde yapma kararı aldık ve inşaatına da başladık. Hizmete açacağız. Muhtemelen önümüzdeki sene içinde bitirmiş olacağız."
 
"Türkiye'de kullanılan cep telefonların yüzde 11'i 5G'ye uyumlu"
 
Uraloğlu, 5G'ye geçişe ilişkin çalışmaların da yerli imkanlarla devam ettiğini belirterek, "Şu anda Türkiye'de kullanılan cep telefonlarının sadece yüzde 11'i 5G'ye uyumlu. Yani bu süreci doğru yönetmemiz gerekir. Türkiye'nin ihtiyacı olduğu noktada biz bunu ülkemize getirmiş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 
Türksat 6A uydusunun fırlatılmasına yönelik hazırlıklara ilişkin de bilgi veren Uraloğlu, martta yer teslimi yapılacağını dile getirdi. Uraloğlu, haziranda da uydunun yörüngesine gönderileceğini söyledi.
Türksat 6A uydusunun Afrika ve Orta Doğu'da ilave alanları da kapsayacağını aktaran Uraloğlu, "Kapsadığı ülkelerdeki operatörlere ve yayıncılara bu ürünü satıyoruz. Oradan bir maddi beklenti var. Bir de bunlar stratejik ürünler. Yani siz böyle bir ürünü bir ülkeye sattığınız zaman siyasi olarak da ilişkilerinizi geliştiriyorsunuz. Ayrıca, Türk kanallarının izlenmesini teşvik edebiliyorsunuz." dedi.
 
Türkiye Kart 10 ilde daha kullanılabilecek
 
Yapılan projelerde "sıfır emisyon" hassasiyetini göz önünde bulundurduklarını vurgulayan Uraloğlu, kara yolu taşımacılığını demir yoluna aktarmak için çalıştıklarını anlattı. Uraloğlu, bu kapsamda elektrikli araç ve şarj istasyonlarının yapılmasını teşvik ettiklerini bildirdi.
PTT aracılığıyla uygulamaya alınan Türkiye Kart Projesi'nin ilk etapta Konya'da hayat geçirildiğini anımsatan Uraloğlu, kartın bu yıl en az 10 ilde daha kullanılabileceğini ifade etti.
 
İstanbul-Ankara hattında yeni otoyolu projelendiriliyor
 
İstanbul ile Ankara arasında taşıt trafiğinin artma eğiliminde olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, bu hatta yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgiyi verdi:
 
"İstanbul ile Ankara arasında gelecek yıllar için bize mutlaka yeni bir otoyol lazım. Daha kısa gidecek bir tren hattı da lazım. Ankara'dan başlayıp Ayaş, Beypazarı, Nallıhan üzerinden Akyazı'ya kadar giden 276 kilometrelik bir otoyolu projelendirmeye başladık. Bunu bitirdiğimiz zaman hem daha kısa bir güzergahtan seyahat edeceğiz hem de kapasitemiz artmış olacak. Biz demir yolunu biraz daha önceliyoruz. Onun için bir projemiz daha var. Bunun proje çalışmalarına başladık. Hem otoyol hem de demir yolu için 2028 projeksiyonunda inşaatına başlarız diye düşünüyorum. Proje olarak başladık ama yapım olarak biraz daha vaktimiz var."
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet