Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Bu topraklarda çuvalın hükmü geçmez”

TGB Genel Başkanı İlker Yücel, sekiz NATO askerinin kendilerinden şikâyetçi olduğunu belirtti.

Gündem   A+a-


TGB BASIN AÇIKLAMASI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
“Bu topraklarda çuvalın hükmü geçmez”
 
 TGB Genel Başkanı İlker Yücel, sekiz NATO askerinin kendilerinden şikâyetçi olduğunu belirtti.
 
Yücel, TGB İskenderun Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde üçüncü çuval geçirme eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Yücel, ilk eylemin 20 Ekim 2011 günü meydana geldiğini belirterek,”Burada Amerikan askerinin başına çuval geçirmiştik. Asker bizden şikâyetçi oldu.8 arkadaşımız 16 yıl hapis cezası istemi ile yargılanıyor. Bu yargılama ile bizlere mesaj verilmek istendi Bir daha yapmayın diye.”
 
Yücel,”ikinci eylemi ise daha sonra Temmuz 2012’de Antalya’da yine bir Askerin başına çuval geçirdik. Üçüncü eylemi ise İskenderun’da NATO askerlerine çuval geçirerek yaptık. Bu topraklarda Amerikanın hükmü geçmez. Bizim bu askerler işimiz yok. Burada vermek istediğimiz mesaj ABD’yedir.”şeklinde konuştu.
 
Türkiye’ye geldikleri sürece eylemlerin devam edeceğini belirten Yücel,”Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki eylemlerimizi göreceksiniz. Bu Patriotlar ile birlikte bölgede bir savaş çıkarılmak isteniyor. Geçmişte Türk askerine yapılan çuval geçirme eylemi bu eylemlerle gerekli cevabı almıştır.”ifadelerini kullandı.
 
ABD’nin İslam dünyasının baş düşmanı olduğunu ifade eden Yücel,”Dün İskenderun’da sokaklarda NATO askerleri geziyordu. Onları tespit ettik. Arkadaşlarımızla birlikte bir askerin başına çuval geçirmeyi başardık. Türk gençli görev başındadır. Biz ülkemizi ve milletimizi çok seviyoruz. Bizler yurtta barış Dünya’da barış diyoruz. Kimse bu topraklara gözünü dikmesin.”diye konuştu.
 
Niyetlerinin çuval üzerinden bir mesaj vermek istediklerini belirten Yücel, şöyle konuştu:
 
“Biz bizzat bu eylemin kayıtlara geçmesini istedik. Vatansever emniyet güçlerini saygıyla selamlıyoruz. Tahmin ediyorum bize dava açılacak. Çuval geçirdiğimiz askerin ismi Christian Schneider. Çuvalı geçiren arkadaşımız ismi ise Mehmet Ak. Eylemde ondört kişiydik ve üç çuval kullandık. Biz hiçbir partinin gençlik kolları değiliz. Bizler bu vatan için canını verecek gençleriz.”
 
Eğitim –İş Sendikası Genel Sekreteri Şenol Eyüpoğlu ise emperyalizme karşı bir mücadele içerisinde olduklarını belirterek TGB bu vatansever tavrını desteklediklerini söyledi.
 
Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarına eylem anının cep telefonundan çekilmiş görüntüleri dağıtıldı.
 
Düzenlenen toplantıya İskenderun Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan, TGB yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda TGB üyesi katıldı.
 
 
 


“Bu topraklarda çuvalın hükmü geçmez” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş