Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye fiilen savaşın içinde olan bir ülke pozisyonundadır

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Türkiye’nin yeni bir merhaleye girdiğini söyledi.

Gündem   A+a-

Çalışkan; Türkiye fiilen savaşın içinde olan bir ülke pozisyonundadır
 
 
  Patriot füzelerinin ülkemize gelmesine tepki gösteren Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Türkiye’nin yeni bir merhaleye girdiğini söyledi.
 
Büyük eleştiriler altında Türkiye’ye getirilen Patriot Hava Savunma Sistemleri İskender’un Limanı’na geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen Patriot Hava Savunma Sistemlerine ilişkin Saadet Partisi tarafından eleştiriler devam ediyor. Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan yaptığı basın açıklamasıyla “Patriot füzelerinin ülkemize gelişiyle birlikte üzülerek ifade ediyorum ki ülkemiz yeni bir merhaleye girmiştir. Türkiye artık fiilen savaşın içinde olan bir ülke konumundadır” dedi.
 
 
 
  On yıl önce de Hatay aynı görüntüleri yaşadı bugün de yaşıyor. 2002 yılında Irak’taki işgali örnek gösteren Çalışkan, “Bundan on yıl önce Irak savaşı esnasında da İskenderun Limanından Habur sınır kapısına işgalci Amerikan askerlerinin mühimmat sevkiyatında yaşadığımız manzarayı tekrar yaşıyoruz. O zaman da yol boyu otobanda alt geçit üst geçitlerde köprülerde, otobana sızma ihtimali olan her yerde yoğun bir şekilde askeri yığınak yapılmıştı. Bugün de aynı şeyi tekrar yaşıyoruz. Patriot parçalarının taşınma esnasında yol boyu asker, polis sivil üniformalı güvenlik görevlisi doldurulmuş durumdadır. Şimdi sormak istiyorum. Acaba anneler evlatlarını bu vatanı korusun diye mi yoksa Conileri korusun diye mi askere yolladı? Kimi kimden koruyorsunuz ? Bu vatanı canı pahasına koruyan şehitlerimizin kemikleri sızlıyor” diyerek tepkisini dile getiren Çalışkan, “Dün bu vatandan savaşarak kovduklarımızı bu gün büyük bir saygıyla, eskortlar, askerler, korumalar tahsis etmemiz onur kırıcıdır. Ne acı ki yabancı işgal askerlerini kendi vatandaşlarımızdan koruyoruz.
 
 
İskenderun otobanında seyahat edenler ülkenin fiilen savaşa girdiği hissine kapılacaktır. Yollarda bekleyen asker ve sivil güvenlik güçleri görüntüleri halkı ürkütecek boyuttadır. Başını kuma gömenlerin artık gerçekleri görmesini bekliyoruz. " diye konuştu.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar