Skip Navigation Links

İçmesuyu şebekesi yenilenme işi resmen başladı

Belediye Meclis toplantısında verilen arada yer teslim tutanağı imzalandı

Gündem   A+a-

 
 
Belediye Meclis toplantısında verilen arada yer teslim tutanağı imzalandı
 
İskenderun’a Aslantaş Barajı’ndan gelecek olan suya hazırlık kapsamında, eskiyen su şebekesinin yenilenmesi için yer teslim tutanağının imzalanması sürpriz bir şekilde yapıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eskiyen su şebekesinin yenilenmesi için yer teslimine imkan tanıyan sözleşmenin imzalanacağını, Belediye Meclis Salonu toplantısında müjdeledi.
Su sorununun çözümü için önemli bir aşama olan eskiyen su şebekesinin yenilenmesi amacıyla yer teslimi tutanakları hazırlandı ve imza altına alındı.
İmza töreni, Belediye Meclis Salonu’ndaki meclis toplantısında, verilen arada gerçekleştirildi.
İskenderun içmesuyu şebeke inşaatı yer teslim tutanağını, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İller Bankası yetkilileri ve işi alan firma Şura İnşaat-SMS İnşaat Ortaklığı yetkilisi imzaladı.
 
‘Türkiye’de ilk defa belediye tarafından suyun projesi yapıldı’
İmza töreninin ardından konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, en önemli meselemiz olan içme suyu ihalesinin 3 Mayıs’ta yapıldığını ve çeşitli prosedürlerden geçtiğini anımsatarak, “İtirazlar oldu. Kamu İhale Kurumu’nda itirazlar görüşüldü. Bugün üstüne kalan firmaya yer teslim edilecek. Çok heyecanlıyım. Bu, meclisin en önemli tarihi günüdür” dedi.
Musluktan akan suyun uzun zamandır içilmediğini hatırlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkımıza musluktan akan suyu içirmenin en büyük mutluluk olduğunu söyledi.
2009 Nisan ayında göreve başlar başlamaz bu işe başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Türkiyede ilk defa belediye tarafından suyun projesi yapıldı. Dışarıdan ihale edilmedi. Arkasından projeyi İller Bankası’na sunduk. İller Bankası’ndan kredi almak için görevlendirdikleri ekiple tekrar proje elden geçirildi ve İller Bankasının tarihinde de ilklerden ductil boru kullanılıyor. Şimdi İller Bankasının gözü üzerimizde bu ductil boru yayılmaya başladı. İçmesuyu anlamında ve çok büyük kabul görüyor. Krediden sonra İller Bankasının bir ekibi ve bizim belediye çalışanlarından oluşan ekiple ihale şartnamesi hazırlandı. Bu da uzun süreç şartname çok ayrıntılı ve detaylı oldu. Şartnamenin çok düzgün hazırlanması sayesinde bugün sekteye uğramadan ihaleyi sonuçlandırmış olduk. Bugün yer teslimi yapıyoruz” diye konuştu.
İçmesuyu şebekesinin yenilenmesi ihalesinin 24 firmanın katılımıyla son derece şeffaf yapıldığını ve katılımcı firmaların basının huzurunda teşekkür ettiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu süreçte emeği geçenlere halk adına teşekkür etti.
 
‘DSİ ve Belediye güzel ortaklık sergiledi’
Konuşmasında, “Bir meyve ağacı, meyve verdiği zaman kimin ektiğini bilmesin, diken de kimin yediğini bilmesin. Bizde böyle su şebekesi yapacağız. İçen de hepimize Allah razı olsun diyecektir” sözlerine yer veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle devam etti: “Eskiyen su şebekesi nedeniyle yüzde 70 su kaybı var. Bu ay itibarıyla 29 kuyudan su çekmek için Tedaş’tan gelen fatura 355 bin, onun da yüzde 70’i tabi heba oluyor. Ayda 350-380 su patlağından dolayı asfalt yer kazılıp tamir yapılıyor. 60- 70 yıllık borular, akan su içilmiyor, çok yüksek oranda klorluyoruz. Eskiden yaz ishali olurdu, çok yüksek oranda klorlamaya başladık. Ayda 1.5-2 trilyon halkımız damacana suya para ödüyor. Bir kalemde birçok şey hallolmuş olacak. Bu su depoya basıldığında kendi basınçla gideceği için motora gerek kalmayacak. Tabi bu ancak yeni şebekeyle olur. Aslantaş barajından, demirçeliğe, demirçelikten şu an yapılmakta olan arıtma tesisine, arıtma tesisinden İskenderun’daki depolara, şebeke ile musluklara su akacak. Vatandaş akan suyu bilir. O su içiliyorsa ve sürekli akıyorsa onu bilir. Suda yolun yarısını geçtik. Alan kişi iyi niyetli. Her şeyde iyi niyet önemli. Çok komplike olan bir iş kamu kurumlarının yöneticilerinin elbirliğiyle, işbirliğiyle yapılmıştır. DSİ ve Belediye çok güzel bir ortaklık sergiledi.”
 
‘Çözüm için enerji harcayan Vali ve Milletvekiline teşekkür’
Arıtma tesisindeki yer sorununun çözümünde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Hatay milletvekili Orhan Karasayar’ın büyük enerji harcadığını belirterek, teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısacası meyve ağacı ekeceğiz. Eken yiyeni, yiyen ekeni bilmeyecek. Önemli olan meyvenin İskenderun halkı tarafından yendiğini, içtiğini bilmektir. Hepimiz için en mutlu gün” dedi.
 


Belediye Meclisi Su İşleri-İmar ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet