Skip Navigation Links

İSKENDERUN’DA SAATTE 4 BİN TON SU TAHLİYE EDİLİYOR

AFAD BAŞKANI MEMİŞ, BAŞKAN TOSYALI İLE BİRLİKTE İSKENDERUN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İSKENDERUN’DA SAATTE 4 BİN TON SU TAHLİYE EDİLİYORWeb
TV

Gündem   A+a-

 -AFAD BAŞKANI MEMİŞ, BAŞKAN TOSYALI İLE BİRLİKTE İSKENDERUN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU
-İSKENDERUN’DA SAATTE 4 BİN TON SU TAHLİYE EDİLİYOR
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte şiddetli yağış ve lodosun etkisiyle yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.
AFAD Başkanı Memiş, beraberindeki Hatay Valisi Mustafa Masatlı İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dan bölgede yaşanan su baskınları ile ilgili bilgiler aldı.
Açıklamada bulunan Memiş, geçen hafta sonu neredeyse tüm Türkiye'de hava muhalefetinin "turuncu" uyarıda olduğunu anımsattı.
Özellikle sahil şehirlerinin olumsuz hava koşullarından etkilendiğini aktaran Memiş, AFAD ekiplerinin koordinasyonunda, kamunun bütün imkanlarının bu durumun yönetilmesi için seferber edildiğini vurguladı.
İSKENDERUN’DA SAATTE 4 BİN TON SU TAHLİYE EDİLECEK
 
AFAD Başkanı Memiş ,”Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bağlı ekiplerimiz, deniz taşmasının önüne geçmek maksadıyla bir tahkimat çalışmasına zaten başlamışlardı. Çalışmanın yürütüldüğü alanda yapılan tahkimat sisteminin faydalı olduğunu gözlemledik. Ancak çalışma inşaat halinde devam ediyorken böyle bir hava muhalefetiyle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla şimdi projede bir revizyona gidilerek yaklaşık 2,2 kilometrelik alan tahkimat alanı neredeyse 4 kilometreye çıkarıldı. Bu alanın komple tahkimatını inşallah yenileyeceğiz. Bu sorunun kesin çözümüne yönelik bir çalışma olacak " ifadelerini kullandı.
HIZLI MÜDAHALE VE CAN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Memiş, şehrin sahil bandını basan suyun deşarj edilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
Suyun çekildiği bölgelerde zarar gören esnafın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Memiş, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla, Sayın İçişleri Bakanımızın koordinasyonunda, bu zarar tespitleri yapıldıktan sonra inşallah esnafımızın ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız. Yeter ki cana gelmesin. Diğer hususları devletimiz inşallah çözecektir " şeklinde konuştu.
AFAD Başkanı Memiş, beraberindeki İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte çarşı merkezinde incelemelerine devam etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İSKENDERUN’DA SAATTE 4 BİN TON SU TAHLİYE EDİLİYOR videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet