Skip Navigation Links

Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriotlar

Patriot füzelerini taşıyan “Louıse Russ”adlı geminin ardından ikinci gemide İskenderun'a geldi.

Gündem   A+a-


2.GEMİ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriotlar

Hollanda’dan İskenderun’a gelen patriot füzelerini taşıyan “Louıse Russ”adlı geminin ardından ikinci gemide İskenderun’a geldi.
 
Almanya hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun talebi doğrultusunda gönderilmesine onay verdiği, Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemide İskenderun Körfezi'ne geldi.
 
Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Danimarka bandralı "Suecıa Seaways " adlı 24 bin grostonluk gemi İskenderun Limanı'na yaklaşık 3 mil uzaklıkta İskenderun Körfezi açıklarına demir attı.
 
Sabah saatlerinde İskenderun Körfezi'ne giriş yapan gemi 8 Ocak 2013 tarihinde Almanya’nın Lübeck kenti yakınlarındaki Travemünde Limanı'ndan yola çıkmıştı.
 
"Suecıa Seaways " adlı geminin öğle saatlerinde İskenderun Limanı içerisinde bulunan yarın büyük iskeleye yanaşmasının beklendiği öğrenildi.
 
Geminin limana yanaşmasının ardından Almanya’da gemiye yüklenen askerî araçlar ile içerisinde teçhizatların bulunduğu 130'dan fazla konteynırın indirilmesi bekleniyor.
 
NATO üyesi olan Türkiye bu konuda ittifak içerisindeki ortaklarından talepte bulunmuş ve ardından Almanya, Hollanda ve ABD Türkiye'ye ikişer Patriot füze bataryası göndermesi kararlaştırılmıştı.
 
Ayrıca Almanya’dan gelen Patriot füzeleri Kahramanmaraş'a, Hollanda’dan gelen Patriot füzeleri Adana’ya, ABD’den gelecek olan Patriot füzeleri ise Gaziantep’e konuşlandırılacağı Dış İşleri Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.
 
 
 
 
 

Türkiye'ye Konuşlandırılacak Patriotlar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet