Skip Navigation Links

Depremde hayatını kaybeden polis memurunun adıyla kütüphane açıldı

Hatay'da depremde hayatını kaybeden polis memuru Barış Berber'in adıyla açılan kütüphane duygusal anlara sahne oldu.

Depremde hayatını kaybeden polis memurunun adıyla kütüphane açıldı

Yerel   A+a-

 Kardeşi Deniz Berber tarafından yaptırılan kütüphane, abisinin 'Eller silah değil, kalem tutmalıdır' sözünü yaşatmayı amaçlıyor.
 
Hatay'da depremde hayatını kaybeden polis memuru Barış Berber'in sosyal medya paylaşımından etkilenen kız kardeşi, abisinin ismini açtığı kütüphanede yaşatacak.
 
Depreme Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde bulunan evinde yakalanan 32 yaşındaki polis memuru Barış Berber ve 5 aylık hamile eşi Nurbeniz Berber yıkılan binanın enkazında kalarak hayatlarını kaybetmişlerdi. Polis memuru Berber'in 2014 yılında yaptığı 'Eller silah değil, kalem tutmalıdır' paylaşımından etkilenen kardeşi Deniz Berber, kütüphane yaptırmak için harekete geçti. Deniz Berber, vatandaşların destekleri ve kendi çabasıyla Samandağ ilçesinde bulunan Bedi Sabuncu Anadolu Lisesi'nde ağabeyinin ismini taşıyan bir kütüphane yaptı.
 
Kütüphanenin açılışına Samandağ Koordinatör Kaymakamı İbrahim Ergin ve Berber ailesi ve arkadaşları katıldı. Polis memurunun adının yaşatılacağı kütüphanenin açılışında duygusal anlar yaşandı.
 
Kütüphane açılışında konuşan Kaymakam Ergin, "Depremzede ailelerin buraya gelip kitap yardımında bulunması bizim için çok iyi. Öğrenciler kaybettikleri kitapları burada bulacak. Şehidimizin 'Eller silah değil kalem tutmalıdır' cümlesi burada hayata geçecek" dedi.Ağabeyinin adını verdiği kütüphaneye desteklerini esirgemeyenlere teşekkürlerini dile getiren Deniz Berber, "Kütüphane açma fikri abimin 2014 yılında sosyal medyada paylaştığı gönderiyle aklıma geldi. Eller silah değil kalem tutmalıdır. Umarım bütün gençlerimiz silahlar yerine kalemler ve kitaplarla burada çalışarak abimin adına olan bu kütüphaneyi yaşatırlar" ifadelerini kullandı.
 
Polis memurunun babası Behçet Berber, duygu dolu anlar yaşayarak, "Nurlar içinden uyusun. Allah zamanla verdiğini sonra geri alır. Elden bir şey gelmez. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın" şeklinde konuştu. 
 
Kaynak: İHA
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet