Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cemevine katkı verenlere plaket

Civelek, İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın düzenlediği geceye katıldı.

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği geceye katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun, inançların merkezi olan Hatay’da, İskenderun’da cemevinin olmayışının büyük eksiklik olduğunu belirterek, Cemevine destek verenlere teşekkür etti.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun, etkinliğin, sohbet etmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu gün özgürce konuşmayı, özgürce düşünmeyi, fikri hür, vicdanı hür çocuklar yetiştirebilmeyi Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu söyledi.
Alevi felsefesinin güzel bir felsefe olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Alevi kültürü eline, beline, diline sahip ol diyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ne diyor? Bilimle amel birbirine eşittir. Amelsiz bilimin kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.
Konuşmasında, Hacı Bektaş Veli’nin, ‘hararet sacda değil nardadır, keramet tacda değil baştadır, her ne ararsan kendinde ara, Kudüs’te, Mekke’de, Hac’da değil’ sözlerine de yer veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Alevi kültürü, önemli bir hayat felsefesine dayanmaktadır” diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, cemevine yapılan katkının önemini vurguladı.
İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Soysüren’in de hazır bulunduğu gecede, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, bir konuşma yaptı.
Anıl Life Otel’de düzenlenen yemekli gecede, Cemevi’ne destek verenlere teşekkür plaketi verildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar