Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ergenlik Dönemini Önemseyin!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Psikoloğu Esra Bozkurt, İskenderun Demir-Çelik ilköğretim Okulu öğrencilerine ergenliğe giriş semineri verdi.

Gündem   A+a-

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Psikoloğu Esra Bozkurt, İskenderun Demir-Çelik ilköğretim Okulu 6. ve 7. sınıf kız öğrencilere ,ayrı bir seansta da velilerine ergenliğe giriş semineri verdi.
 
Kız çocuklarına ergenliğin psikolojik etkileri ve arkadaş ilişkileri konusunda seminer veren Psikolog Esra Bozkurt, ergenlik döneminde aile ile çocuk arasındaki iletişime dikkat çekti.
 
Konuya çocukların ilgisi yoğun bir şekilde gerçekleşirken, ebeveynlere yönelik seminerde de soru-cevap bölümü hareketli geçti.
 
Önce kız öğrencilere hitap eden Esra Bozkurt, daha sonra da anne-babalara ergenlik çağındaki çocuklarıyla iletişim yöntemlerini anlattı.
 
 
Esra Bozkurt, velilere yönelik seminerinde ise aile tutumları ve çocuk psikolojisi, gelişimi etkileyen faktörler üzerinde durdu.
 
Çocuklarda en çok gözlemlenen ve ailelerden gelen şikayetler, sorular; alt ıslatma, tırnak yeme, kekeleme, dikkat eksikliği ve sınav kaygısı olduğu vurgulandı. Ailelerden psikologa yönlendirilen sevklerde de yine bu konular ağırlıktaydı.
Ergenlik Dönemini Önemseyin! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar