Skip Navigation Links

İskenderun'da kamu çalışanları bordro yaktı

Türk Büro Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, kamu çalışanlarının hak ettiği ücreti alamadıklarını belirtti.

Gündem   A+a-

İskenderun’da kamu çalışanları bordro yaktı. Türk Büro Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, kamu çalışanlarının hak ettiği ücreti alamadıklarını belirtti.
 
İskenderun’da kamu çalışanları, ayakkabıcılar çarşında bordro yaktı.
 
Muratoğlu, doğalgaz, elektrik, motorine yapılan zamların yanında aylık ücretlerine yapılan zammın adaletsiz olduğunu belirterek,”Anayasa'da yer alan sosyal devlet ilkesi zamlarla çiğnenmiştir.
 
2012 yılında doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, mazota yüzde 13,5, benzine yüzde 12, kömüre yüzde 13 zam yapılmıştır. Zamların kış gününde vahim bir tablo oluşturduğu açıktır.”dedi.
 
Muratoğlu,” Bu vahim tabloya rağmen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vermiş olduğu zam oranı 2013 yılının ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için de yüzde 3'dür.
 
 
Kamuya hak olarak görülen bu rakama toplu sözleşmede yetkiliyiz diyen malum sendikalar, konfederasyon ve temsilcisi sessiz kalmış, boynu bükük izlemiştir’’şeklinde konuştu.
 
Muratoğlu’nun konuşmasının ardından ellerindeki bordroları yakan kamu görevlileri, hükümeti alkışlarla protesto ettikten sonra dağıldı.
İskenderun'da kamu çalışanları bordro yaktı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet