Skip Navigation Links

İnönü İlköğretim Okulu, 'İLKOKUL' olarak kalmalı

İlçemizin tarihi okullarından biri olan İnönü İlköğretim okulunun 4+4+4 sistemi dahilinde tamamen ortaokula dönüştürüleceği yönündeki söylentiler ...

Gündem   A+a-

 
İlçemizin tarihi okullarından biri olan İnönü İlköğretim okulunun 4+4+4 sistemi dahilinde tamamen ortaokula dönüştürüleceği yönündeki söylentiler velileri had safhada tedirgin ediyor.
 
1944 yılından bu yana 69 yıldır eğitim ve öğretime önemli katkılar sunan İnönü İlköğretim Okulu’nun ilköğretim olarak kalmasını isteyen veliler, okulda bulunan İşitme Engeliler Sınıfı’nın da olası bir değişiklikle kapanmasından endişe ediyorlar. Üstgeçitten direk okul bahçesine inen okul öğrencileri trafik tehlikesinden kurtulup, korunurken eldeki hazır bir ilköğrenim okulunun ortaokula dönüştürülmesini istemiyorlar.
 
Okulla ilgili olan öğrenci velileri okul bahçesinin geniş olduğunu ifade ederek ille de ayrı bir ortaokul düşünülüyorsa bahçe içine örülecek bir duvar, tel örgü ya da benzeri bir sınır çizgisi ile okulun ikiye bölünebileceğine işaret ediyorlar.
 
 
İnönü İlköğretim Okulu velileri, yaklaşık 70 yıldır eğitim ve öğretime hizmet veren İnönü İlköğretim Okulu’nun ilköğretim olarak kalmasını arzuladıklarını, konuyla ilgili yetkililerden tedirginliklerini giderecek ayrıntılı bir açıklama beklediklerini ifade ettiler. Öte yandan bir öğrenci velisi de İnönü İlköğretim Okulu’ndan mezun olan ve bugün Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış binlerce başarılı mezunun her fırsatta okullarını andıklarını belirterek “ bir eğitim çınarı, 70 yıllık tarihi bir okul mutlak surette yaşatılmalı ve okul bir asrı ve daha fazlasını doldurmalıdır” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (5) adet yorum var.
mukremin 16 Ocak 2013 Çarşamba
Muharrem hocam kaptırmış bir kere.. 15 ayda ne değiştirebildi ki,
Ali 16 Ocak 2013 Çarşamba
Hangi gerekçelerle 70 yıllık tarihin yok edilmek istendiği yasal olarakta sorulmalı, dönüşümü bitmiş bir okul hangi maksatlı bir kasıtla tekrar değerlendirmeye alınıyor.Bence valilik el atmalı bu işe
Celile ADUMAN 15 Ocak 2013 Salı
İnönü ilkokulu velilerin sesi oldunuz okulum adyna size teşekkür ediyorum.Yazınızdada söylediğiniz gibi okulumuzun olduğu gibi kalması konusunda resmi bir yazı almadan içimiz rahat etmiyecek ve bu konunun peşini bırakmayacağız.Öyle sanıyorum ki o yazıda biz veliler kendimizi çocuklarımızı mitinglerde göstermezsek gelmiyecek. Acaba yetkililerimiz bizleri MEB öevrak ve kağıtlarla mı görmek istiyor. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun öyle hareket nünde basın karşısıedin.nda elimizde
tuğba öztürk 14 Ocak 2013 Pazartesi
okulumuz zaten 4+4+4 sisteminden dolayı ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılmışdı.bu sebebden dolayı neden ikinci kez dönüştürülüyor veliler olarak hukukı hakkımızı arıcagız.
Serpil canik 14 Ocak 2013 Pazartesi
Kimbilir hangi tilki kurnazlığı ile 70 yıllık okul yok edilecek,sorunun okul dönüşümü olduğunu sanmıyorum İNÖNÜ ismine birileri kafayı takmış gibi görünüyor.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet