Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ata Koleji Öğrencileri Hacivat ile Karagöz'ü Çok Sevdi

Bilgem Turizm organizesinde gerçekleşen Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, Ata Kolejli öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Kültür Sanat   A+a-


ATA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ HACİVAT VE KARAGÖZÜ ÇOK SEVDİ
 
Bilgem Turizm organizesinde gerçekleşen Hacivat ve Karagöz gölge oyunu, Ata Kolejli öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
 
650 yıllık Hacivat ve Karagöz gölge oyunu UNİMA Milletlerarası Gölge Oyunu Birliği Komisyon Üyesi ve Turizm ve Kültür Bakanlığı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy tarafından gerçekleştirildi . Hacivat ve Karagöz oyununu Ata koleji salonunda izleyen öğrenciler farklı ve eğlenceli bir gün geçirdiler. Bilgem Turizm organizesinde gelen ünlü gölge oyuncusu Ahmet Aksoy tarafından sahnelenen Türk Tiyatrosunun ve Türk kültürünün vazgeçilmez unsurlarından Hacivat ve Karagöz gölge oyunu büyük ilgi gördü. Ata kolejli öğrencileri oyunu izlerken bol bol gülüp eğlendiler.
Bilgem Turizm Genel Müdürü Dilgan Bilge Taş “ Hacivat ve Karagöz gölge oyunları arasında büyük öneme sahiptir . 650 yıllık kültürel bir mirasımızdır. Böylesi önemli bir oyunu Turizm ve Kültür Bakanlığı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy tarafından öğrencilerimize sunmanın ve çocuklarımızı mutlu edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
 
Ata Koleji okul müdürü Müfit Kırar “çocukların eğitiminde kültür değerlerine destek vermekten çok mutluyuz, çocuklarımız bugün hem gülüp eğlendiler hemde kültürümüzün vazgeçilmez unsurlarından olan Hacivat ve karagöz gölge oyununu Kültür bakanlığı sanatçılarından ünlü gölge oyuncusu Ahmet Aksoy tarafından izlediler. Böylesi güzel bir etkinliği gerçekleştiren Bilgem Turizm genel müdürü Dilgan Bilge Taş’a ve Ahmet Aksoy hocamıza teşekkür ederiz” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar