Skip Navigation Links

Çeliğin Uzmanları İskenderun’da Depremin Sonuçlarını Değerlendirdi

Metalürji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uluslararası Hadde Sempozyumu İskenderun’da büyük bir katılımla gerç

Çeliğin Uzmanları İskenderun’da Depremin Sonuçlarını Değerlendirdi

Gündem   A+a-

 
Metalürji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uluslararası Hadde Sempozyumu İskenderun’da büyük bir katılımla gerçekleşti. Sempozyumda Çeliğin uzmanları depremin sonuçlarını değerlendirdi.
 
Sempozyumun ilk gününde 6 Şubat’ta 11 ili ve özellikle Hatay’ı yıkan asrın depreminin ardından binalarda başta çelik olmaz üzere kullanılan yapı malzemeleri mercek altına alındı. Sempozyumun ilk gününün moderatörlüğünü üstlenen Ekinciler Demir Çelik Sanayi Genel Müdürü Fatih Keseroğlu, sempozyumun ilkinin 2021 yılında gerçekleştiğini ve büyük ilgi gördüğünü hatırlatarak, yaşanan asrın felaketinin 8. Ayında yapılmasının anlamlı olduğuna vurgu yaparak “Bölgemizde yaşadığımız elim deprem felaketinin ardından yapılacak olan bu ikinci sempozyumun açılış panelinde, deprem konusunu irdelemek istedik” dedi.
 
Yerli ve yabancı birçok sektör temsilcisinin ilgi gösterdiği sempozyumda konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Yapı Mühendisliği uzmanı Prof. Dr. Alper İlki, yapılarda kullanılacak malzemelerin depreme mukavemeti konusunda çok seçilmesi ve irdelenmesi gerektiğine değinerek, prefabrik yapıların öneminden söz etti.
 
‘BETON UYGULAMASININ DOĞRU YAPILMASI ŞART’
 
Türkiye Hazır Beton ve Agrega Grup Müdürü Ali Öngörür, hazır betonun birçok özelliklerinin bulunduğuna dikkat çektiği konuşmasında “Betonun kullanıldığı betonarme yapılarda ya da donatı içermeyen uygulamalarda istenilen performansın sağlanması için beton uygulamasının doğru yapılması şarttır. İnşaat alanına getirilen betonun içine katılan suyun istenilen performansı ortadan kaldırdığı gibi demir ile betonun temasını olumsuz etkiliyor” görüşünde bulundu.
 
celik-ek-1.jpg" alt="" />
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet